Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Infraestructures anuncia la desviació de la C1413 per al 2024

L'Ajuntament de Sant Quirze demana més celeritat en aquesta actuació


Infraestructures anuncia la desviació de la C1413 per al 2024

L’Alcaldessa de Sant Quirze, Elisabeth Oliveras, ha mostrat avui el seu desacord davant l’anunci del director general d’Infraestructures, Xavier Flores, que la desviació de la C1413 ha entrat en el Pla econòmic i financer de la Generalitat de Catalunya per al 2024. Si bé programar l’obra s’ha valorat com a positiu, el termini previst no convenç l’Alcaldessa, que vol que s’avanci en el calendari. La Generalitat ha explicat, en el marc de la reunió de seguiment de les obres de la C-58 i del soterrament de l’estació Gràcia-Can Feu, que també estudiarà buscar solucions addicionals al projecte FEDER, que finançarà una part del carril bici que unirà els dos municipis, ja que la càrrega pressupostària és desigual perquè Sant Quirze haurà d’abonar el 80% de la part no subvencionada. 

Mesures correctores
En referència a l’ampliació de la C-58, Infraestructures ha avançat que s’ha pressupostat un projecte de mesures correctores d’1,5M € que s’executarà al 2020. Segons els tècnics, les obres d’ampliació d’aquest tram segueixen el calendari pactat i finalitzaran aquest estiu. A continuació, l’autopista seguirà la seva ampliació a l’altre sentit, en direcció Terrassa, una actuació que començarà quan acabi l’actual. 
 
Connexió Sant Quirze Sabadell
Oliveras ha insistit que Sant Quirze no ha de ser el municipi que només rebi les conseqüències negatives de les obres que s’estan duent a terme a la comarca per part de la Generalitat. Per això ha demanat més suport en projectes estratègics per al poble, com és la connexió entre Sant Quirze i Sabadell. D’una banda, s’ha pronunciat en relació al carril bici entre la plaça del Mil•lenari de Sabadell i l’estació de Sant Quirze, en part finançat pel FEDER, però amb un repartiment desigual. Sabadell n’abonarà 200.000 €, mentre que Sant Quirze n’aportarà 800.000. Per això Oliveras ha reclamat a Infraestructures més recursos perquè la Generalitat pugui finançar l’arranjament de la vorera annexa a la comarcal, de gran ús per part dels vianants dels dos municipis. L’altre punt reivindicat per l’Alcaldessa és que la gran rotonda projectada a l’alçada del passeig Can Feu es traslladi a l’alçada del pont en direcció a l’Hospital de Terrassa. Xavier Flores s’ha compromès a convocar en breu una nova reunió per respondre les peticions de Sant Quirze.
 
Més afectacions
Infraestructures ha informat també de noves afectacions al trànsit derivades del projecte d’ampliació de l’autopista. Una d’elles serà el tancament d’un dels carrils de la C1413 entre Sabadell i Sant Quirze durant 3 mesos, previsiblement a partir del mes de febrer. Els vehicles que vulguin accedir al poble per aquesta via, s’hauran de desviar per camins alternatius, amb la previsió que el passeig de Can Feu ja estigui obert al trànsit.