Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

La Biblioteca de Sant Quirze fa un balanç molt positiu de 2018

L'equipament ha augmentat el nombre de visites, renovat el fons i treballat nous reptes


La Biblioteca de Sant Quirze fa un balanç molt positiu de 2018

La Biblioteca de Sant Quirze ha rebut més de 63.000 visites aquest 2018. L’equipament tanca així l’any amb més visites que l’anterior. De fet, de la xifra d’enguany, 63.941, un total de 4.905 van assistir a les activitats que s’hi realitzen: clubs de lectura, Hora del Conte i converses en anglès, principalment.

Pel que fa als serveis, el més utilitzat ha estat el de préstec, amb una mitjana diària de 134 i un total de 28.876 documents prestats. També aquest any 2018 s'ha augmentat el préstec de llibres electrònics respecte l’any anterior, amb un total de 587 préstecs d’e-books. Internet i el servei de wifi són també molt utilitzats, amb un total de 1.857 i 4.901 usos respectivament.
Respecte al fons, la Biblioteca compta amb un total de 47.190 ítems entre llibres, pel•lícules, música, i altres materials a més de les revistes. De fet, aquest 2018, mitjançant la partida d’ inversió en fons bibliogràfic de l’ajuntament més la subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, s’ha reforçat la secció d’aprenentatge d’idiomes amb nou fons més actualitzat; s’ha creat una nova secció de novel•les juvenils en anglès; s’han adquirit manuals nous per a la preparació d’oposicions i s’ha creat un fons de llibres amb les lectures obligatòries dels instituts de Sant Quirze. A més, coincidint amb Sant Jordi i Nadal, s’han comprat novetats editorials sobretot de ficció com novel•les, algunes sèries de televisió, i s’han completat col•leccions d’èxit entre els infants, així com àlbums il•lustrats i contes per els més petits.   
La Biblioteca compta amb 8.815 socis/es (361 nous aquest any) i 2.322 amistats a Facebook, així com 471 seguidors a Instagram. L’objectiu per a 2019 és augmentar la seva presència a les xarxes socials així com potenciar l’ús del llibre electrònic.