Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

La Biblioteca acull aquests dies l'exposició "El retorn de la llúdriga"

La mostra està organitzada pel Consorci Besòs Tordera i explica l'evolució de l'espècie


La Biblioteca acull aquests dies l'exposició "El retorn de la llúdriga"

La Biblioteca Municipal acull aquests dies i fins al 31 de gener l’exposició “El retorn de la llúdriga”. Es tracta d’una mostra del Consorci Besòs Tordera, que recull les diverses característiques d’aquesta espècia, que està de nou present al territori català. 

L’elevada contaminació dels nostres rius va fer desaparèixer aquesta espècie fa més de 40 anys. L’any 2005 es van detectar rastres que van confirmar la presència de la llúdriga al Congost. Posteriorment, ha anat poblant tot el país.
Aquest mamífer és considerat un "gran equilibrador" de l'ecosistema i la seva tornada indica uns bons nivells de recuperació de l’aigua i, amb això, de la vida de petits invertebrats, amfibis i peixos d'aigua dolça, dels quals s'alimenten aquests animals aquàtics.
La base alimentosa de la llúdriga són els peixos i es calcula que en els sistemes fluvials de la conca del Besòs conviuen una desena d'espècies com el barb vermell i el de muntanya, el llopet de riu, l'anguila, el barb roig i la carpa, entre altres.
 
L’exposició es pot veure en l’horari habitual d’obertura de la Biblioteca Municipal.