Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Via Pública

L’incivisme afecta la butxaca de tothom

Aquests comportaments tenen conseqüències en la convivència veïnal i afecten molt especialment les arques municipals


L’incivisme afecta la butxaca de tothom

Brutícia a les zones infantils, excrements de gossos al carrer, pintades  a la via pública i al mobiliari urbà, vehicles estacionats als passos de vianants i residus fora dels contenidors són els motius de queixa més habituals dels santquirzencs i santquirzenques. Aquests darrers dies diversos objectes del mobiliari urbà han estat objecte de pintades. De fet, l’Ajuntament rep nombroses queixes de comportaments incívics que no només tenen conseqüències negatives en la convivència veïnal, sinó que també afecten directament a les arques municipals. 

 
En aquest sentit, s’ha posat en marxa l’elaboració d’una normativa municipal de civisme que reguli la convivència ciutadana i el respecte pel bé comú i l’espai públic. Com en altres ocasions, aquesta comptarà amb la participació ciutadana perquè el resultat sigui una eina útil, de consens, i eficaç. De fet, el passat 1 de desembre va tenir lloc una jornada per reflexionar sobre aquest tema. A més, està en marxa una enquesta al respecte.
 
Quant costa al mes...?*
 
  • 2.500 € Netejar les pintades en senyals de trànsit, contenidors i parets d’equipaments municipals.
  • 10.200 € Retirar caixes, andròmines i bosses d’escombraries que es deixen fora dels contenidors.
  • 8.000 € Netejar parcs infantils. Sovint es deixa de fer feines programades per netejar els punts on el dia anterior, o el cap de setmana, s’han fet “botellon”.
(*despeses incloses al contracte de recollida de residus i neteja viària)