Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avisos

Activat el Ventcat en fase d’alerta per fortes ventades

Es recomana evitar les zones boscoses i precaució si es circula pel carrer


Activat el Ventcat en fase d’alerta per fortes ventades

Les fortes ventades d'ahir i especialment avui a tot el territori han provocat l’activació del Ventcat en fase d’alerta. Durant el dia d’avui el vent bufarà a totes les comarques de Catalunya amb intensitat. Per aquest motiu, cal tenir en compte alguns consells davant d'aquesta situació:

 
Si sou a casa
  • Tanqueu i assegureu portes, finestres i tendals. Cal abaixar completament les persianes i, si són de cordó, subjectar-les adequadament. 
  • Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.
 
Si sou a l'exterior
  • Vigileu amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.
  • No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.
  • Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses. Si sou a una zona arbrada, vigileu amb els arbres que puguin caure i eviteu totes les activitats amb foc. Tingueu en compte també la proximitat dels arbres als edificis: el vent els podria fer caure a sobre.
  • Quan hi hagi temporal amb grans onades, no accediu als punts del litoral afectats pel fort onatge o als llocs on les onades trenquin amb força, allunyeu-vos d'espigons, esculleres i passejos marítims.
Més informació i detalls en aquest enllaç.
Consulteu les prediccions meteorològiques, aquí.