Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Tot preparat per a l'inici de les obres de la Via Verda

La setmana vinent es posa en marxa aquesta actuació que fomentarà la mobilitat sostenible al poble


Tot preparat per a l'inici de les obres de la Via Verda

Els propers dies començaran les obres de la Via Verda, en el tram que va des del passeig del Colomer fins al carrer de l’Oreneta. Es tracta d’un itinerari que connectarà el camí verd de Bellaterra fins a l’estació dels Ferrocarrils de Sant Quirze i suposarà un pas important pel que fa a la mobilitat sostenible al municipi.

El passat 25 de gener es va realitzar l’acta de replanteig del projecte, que va comptar amb la presència dels tècnics municipals, la direcció de l’obra i l’empresa adjudicatària, La Cyca Projectes & Services SL. L’import de licitació de l’obra és de 99.115,66 € sense IVA.
Part important d’aquest itinerari transcorrerà pel carrer de Menorca, per l’espai de calçada que ja es va senyalitzar aprofitant la pintura vial que es va realitzar al polígon fa dos anys. L’execució del projecte suposarà la instal•lació de separadors de carril bici i la pintura de senyalització corresponent. Per tant, en el moment en què quedin instal•lats aquests elements restarà prohibit estacionar en aquest marge del carrer, el qual s’espera que es produeixi durant els mesos de febrer o març de 2019.
 
El projecte inclou també el tancament del trànsit de vehicles a motor pel pont del ferrocarril des de los Rosales ja que actualment no és compatible amb el trànsit de persones i bicicletes. 
Es preveu que les obres tinguin una durada de 6 setmanes, malgrat el temps de l’actuació dependrà del proveïment de les estructures del pont del torrent de les Illes Medes.