Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Els esports, les manualitats i el treball en equip ompliran els casals de la Setmana Blanca

Les AMPA d’alguns dels centres educatius de Sant Quirze i alguns clubs esportius del poble oferiran activitats per a tots els gustos per passar els pròxims dies


Els esports, les manualitats i el treball en equip ompliran els casals de la Setmana Blanca

Les associacions de mares i pares de les escoles de Sant Quirze i alguns dels clubs esportius del poble afronten la Setmana Blanca que tindrà lloc a partir del pròxim dilluns 7 i fins al divendres 11 amb una programació d’activitats que troben en l’esport, l’art, les manualitats, les sortides i el treball en equip els seus aliats principals. La Setmana Blanca, que permet que els nens i les nenes de primària i secundària tinguin vacances entre Nadal i la Setmana Santa, és una experiència amb força tradició a països europeus on se sol aprofitar l’època de neu, però és la primera vegada que se celebra a Catalunya. Molts pares i mares, però, no disposen de dies lliures per passar les vacances amb els infants, i és per aquest motiu que opten pels serveis que ofereixen les AMPA, semblants als casals que s’organitzen a les èpoques de Nadal i estiu.      

Una trentena d’alumnes, per exemple, participarà a la setmana d’Art en equip que ha preparat l’AMPA de l’escola Purificació Salas Xandri al mateix centre educatiu. Les activitats dels cinc dies giraran entorn els edificis més representatius del poble. Després de fer un cop d’ull als principals punts d’interès del municipi, els nens i les nenes construiran una maqueta amb fang que quedarà exposada al centre educatiu.

També tindran unes jornades temàtiques les escoles 11 de Setembre i Taula Rodona, amb una programació centrada en el misteri (per a l’educació primària) i les faules (per a l’educació infantil). En el primer cas, els i les alumnes es convertiran en detectius que hauran de trobar la solució a diferents enigmes, mentre que, en el segon cas, els més petits escoltaran contes que serviran per inspirar tallers, contes i jocs. Per la seva banda, les aules de l’escola Pilarín Bayés, al barri de Les Fonts, es convertiran en un espai on els alumnes més petits s’aproximaran al terreny de la biodiversitat i aprendran nocions sobre alimentació saludable, esport i primers auxilis, entre d’altres.

L’escola Lola Anglada també tindrà el seu propi casal, mentre que l’AMPA d’El Turonet ha optat per derivar els seus nens i nenes a les activitats de les altres escoles per tal d’aconseguir un quòrum més elevat.

Finalment, els nens i les nenes amants de l’esport gaudiran dels servis que ofereixen les entitats de handbol i futbol del municipi. En aquest sentit, el Club d’Handbol Sant Quirze organitza una Setmana Multiesport on la quarantena de persones que hi participaran podran practicar des de la natació fins al korfbal, entre d’altres.