Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El ple aprova la creació de les meses de Gent Gran i de Salut

La Corporació va aprovar també l’habilitació de la Patronal com a sala de Plens


El ple aprova la creació de les meses de Gent Gran i de Salut

La sessió plenària celebrada ahir 31 de gener va començar puntual amb l’aprovació de l’acta del Ple de novembre del 2018, i els informes de presidència, on l’alcaldessa Elisabeth Oliveras va llegir un manifest de suport a l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, que aquesta setmana ha estat citat a declarar per donar suport a l'1-O. Seguidament, després de donar compte dels decrets d’alcaldia, el tinent d’Alcaldia d’Economia i Serveis Interns, Albert Falgueras, va explicar els informes econòmics referits al darrer trimestre de l’exercici 2018, que situa el període mitjà de pagament de despeses en 36,68 dies.

Mesa de Gent Gran i Mesa de Salut
El ple va aprovar per unanimitat la creació de dos òrgans sectorials de participació: la Mesa de Gent Gran i la Mesa de Salut. Totes dues neixen amb la finalitat d’integrar la participació de la ciutadania i de les entitats locals en els assumptes municipals relacionats amb els àmbits de referència de cada òrgan.
La Mesa de la Gent Gran estarà formada per una persona representant de cada grup polític municipal, una representant de cada entitat del sector de la Gent Gran d’àmbit local, una representant de cada mesa municipal constituïda, i presidida per l’Alcaldessa i la regidora de Gent Gran, com a sots presidenta. L’òrgan també preveu la possibilitat que hi puguin intervenir puntualment altres persones o entitats que es consideri d’interès la seva participació. 
La Mesa de Salut segueix la mateixa composició que la de Gent Gran i, a més, incorpora una persona representant de l’equip d’atenció primària del municipi, una representant de cadascuna de les empreses oferidores de serveis de salut a Sant Quirze, presidida per l’Alcaldessa i sots presidida per la regidora de Salut. També recull l’opció de què participin puntualment representació de les associacions de veïns, dels centres educatius i de les associacions de pares i mares.
Les meses hauran de redactar un reglament de funcionament que serà sotmès a aprovació del Ple.
 
Habilitació de la Patronal com a sala de Plens
El Ple va aprovar també per unanimitat l’habilitació de la sala Salut Pastor, a la Patronal, per a la celebració de sessions plenàries. Tal com va explicar l’alcaldessa Elisabeth Oliveras, la sala de Plens actual “no té ventilació exterior, és un espai amb problemes d’humitats, poc còmode i, sobretot, gens representatiu del poble”. 
 
Resolució de la concessió demanial de la benzinera de l’estació
Un altre punt de l’ordre del dia va ser la resolució del contracte de concessió demanial de la benzinera de l’àrea de l’estació, després que el contractista no hagi presentat al•legacions al procediment. Recordem que el Ple de novembre de 2018 va aprovar l’inici de l’expedient de resolució per incompliment per part del concessionari BP Oil España S.A. i Torras Arrahona, S.L. El punt va ser aprovat amb l’abstenció del grup municipal del PDeCAT.
 
Mocions
Les quatre mocions presentades a ple van ser objecte d’un llarg debat, tot i que tres d’elles no van prosperar.
  • Moció presentada per Junts-ERC-AM, consensuada amb ICV i PDdCAT, de rebuig a les detencions arbitràries contra independentistes. Aprovada per Junts-ERC-AM, ICV i PDeCAT, amb els vots en contra de Ciutadans i PSC.
  • Moció presentada pel PSC-CP, per la defensa de la convivència, les llibertats i la Democràcia. No es va aprovar. Tots els grups van votar en contra, excepte el PSC.
  • Moció presentada pel PSC-CP, contra la supressió del servei d'oncologia pediàtrica de l'Hospital Parc Taulí i en defensa de la sanitat pública. No es va aprovar. Tots els grups van votar en contra, excepte el PSC.
  • Moció presentada per C’s, de rebuig de la impunitat i l’indult als encausats pel cop a la democràcia a Catalunya dels mesos de setembre i octubre de 2017. No es va aprovar. Tots els grups van votar en contra, excepte Ciutadans
 Podeu veure el ple en aquest enllaç o escoltar-lo a Ràdio Sant Quirze.