Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

Avui, Dia Mundial contra el Càncer

El proper diumenge s'organitza una màsterclass de zumba per recollir donatius per l'AECC


Avui, Dia Mundial contra el Càncer

Avui dilluns 4 de febrer se celebra el Dia Mundial contra el Càncer, amb l’objectiu de conscienciar la població sobre com prevenir aquesta malaltia.

La data es va fixar l’any 2000 a petició de l’Organització Mundial de la Salut, el Centre Internacional d’Investigacions sobre el Càncer i la Unió Internacional contra el Càncer. 
 
Activitats a Sant Quirze
Per commemorar la jornada, el proper diumenge 10 de febrer la pista annexa del poliesportiu municipal acollirà una màsterclass de zumba a les 12 hores. Els donatius, de 3 euros, es donaran a l’Associació Espanyola Contra el Càncer. Per participar-hi, cal inscriure’s prèviament. La data màxima per fer-ho és el proper divendres 8 de febrer. El contacte és el mateix poliesportiu: cemsantquirze@ferrovial.com, o bé trucant al 937213975.
 
La malaltia
Les xifres de supervivència dels pacients amb càncer ha augmentat considerablement fins a arribar al 53% en només els darrers 5 anys. Unes dades que es poden atribuir molt especialment als avenços aconseguits en alguns tipus de càncer, com el de mama o el de còlon.
La campanya de la jornada d’avui se centra a fer una crida a tots els governs perquè s’uneixin a promoure accions i inversions en àrees com la lluita contra el tabaquisme, en programes per fomentar els hàbits saludables i per a la detecció precoç del càncer.