Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Comissió de la Serra de Galliners fa balanç de les actuacions a l'entorn

La sessió, celebrada ahir, també va informar sobre les projectes previstos a mitjà termini i relacionats amb el medi natural


La Comissió de la Serra de Galliners fa balanç de les actuacions a l'entorn

La Comissió de la Serra de Galliners es va reunir ahir en el marc d’una sessió per informar sobre les actuacions més importants efectuades els darrers mesos al medi natural. Una quinzena de persones representants de diferents entitats interessades en la protecció de l’entorn natural així com del propi Ajuntament van participar en la trobada. Entre les principals dades que es van posar sobre la taula, es va manifestar que durant l’any 2018 s’han gestionat 25,76 hectàrees de superfície forestal en actuacions de franges de protecció i boscos municipals a la serra. També s’han retirat arbres amb perill imminent de caiguda als bosquets d’Arraona, poliesportiu i petanca, amb una superfície total de 1,7 hectàrees. Properament s’hi replantaran espècies amb menor risc de caiguda.

D’altra banda, també es va informar sobre l’elaboració de l’inventari d’arbres singulars del municipi que està duent a terme l’Ajuntament, amb la finalitat de protegir-los i valorar el patrimoni natural, on hi ha 36 arbres i 3 arbredes d’interès.(A la fotografia, "L'Arbre Solitari de Can Poncic", que serà declarat arbre d'interès).
 
Treballs de recuperació
La comissió va posar en comú la finalització dels treballs de reparació dels efectes dels aiguats de la tardor de 2018 al parc de Can Barra, així com del proper inici de les obres de camí verd de bicicletes entre l’estació FGC i el carrer de l’Oreneta, que comportarà el tancament definitiu del trànsit a motor per sota del pont FGC de los Rosales. També es va explicar la jornada de recuperació de la vegetació de ribera de la riera de can Barra realitzada el passat 24 de gener de 2019, amb Sant Quirze Natura i el voluntariat de l’empresa Nissan, per retirar canya americana i replantar vegetació autòctona. També es va informar sobre la propera acció de voluntariat de gestió forestal a can Barnola. Respecte al torrent, cal remarcar que es farà una actuació per netejar la zona de servitud de 5 metres a banda i banda de la riera de los Rosales, per tal de garantir el pas públic.
 
A títol informatiu es va fer esment de la celebració de la Festa dels Animals el proper 17 de febrer, així com el Clean Up Europe el 10 de maig i les jornades forestals a l’alumnat de 6è de primària dels centres del municipi.