Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Les escoles i l'Institut Sant Quirze celebren el Carnestoltes

Concursos de disfresses, concerts i rues són les activitats principals de la jornada


Les escoles i l'Institut Sant Quirze celebren el Carnestoltes

Els centres educatius del municipi celebren avui divendres  el moment àlgid de les activitats que es realitzen en honor al rei Carnestoltes abans de l’arribada del dimecres de cendra i la Quaresma.
Ja al llarg d’aquesta setmana s’han realitzat activitats com els esmorzars de germanor o les proves en les quals els nens i les nenes havien de venir disfressats d’una determinada manera; per exemple, amb una vena al cap o amb pijama.
Per la seva banda, els passafestes s’han encarregat de vigilar que tothom hagi complert amb les proves. La festa ha arribat amb especial il•lusió a l’escola Lola Anglada, que aquest any compleix el seu quart curs en funcionament. Com que el claustre de professors escull cada any tres celebracions tradicionals diferents, és el primer cop que el Lola Anglada celebra el dia de les disfresses.
Altres actes tradicionals d’aquestes dates són els tallers de maquillatge, les coreografies, les disfresses al voltant d’una mateixa temàtica i les rues. Aquest any l’escola Taula Rodona organitza per primer cop una corrua que sortirà a primera hora de la tarda i arribarà al Parc de les Morisques.
Per la seva banda, l’institut de Sant Quirze celebrarà a partir de l’hora del pati un concurs de disfresses, un concert d’un grup de rap del centre i un túnel del terror organitzat pels i les alumnes.
A més, la festa de Carnestoltes d’aquest any presenta la novetat de la Setmana Blanca. Així doncs, quan els i les alumnes guardin les seves disfresses a l’armari, tindran encara uns dies de festa abans de tornar a les aules.