Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Albertina Santos rebrà aquest vespre el Premi Dona de Sant Quirze 2011

La quirzetenca guardonada és cofundadora del Casal d’Avis i forma part de la seva Junta


Albertina Santos rebrà aquest vespre el Premi Dona de Sant Quirze 2011

Albertina Santos Díaz, cofundadora del Casal d’Avis, és la guanyadora del Premi Dona Sant Quirze 2011 que lliurarà aquest vespre l’Ajuntament coincidint amb el Dia Internacional de la Dona. Coneguda per la majoria de veïns com la Tina, aquesta quirzetenca procedent de Galícia va treballar en el sector de la indústria tèxtil i va servir al bar de l’estació que era propietat del seu sogre. El lliurament del guardó tindrà lloc a les 19.30 hores al propi Casal d’Avis i anirà acompanyat d’un espectacle de percussió corporal a càrrec de The Bodyphones.

Albertina Santos va formar part del grup d’amics que l’any 1981 seria el punt de partida de l’actual Casal d’Avis i va participar en el primer cremat i la primera botifarrada que va dur a terme l’entitat. Des de llavors, la Tina sempre ha estat membre de la Junta del Casal i s’ha encarregat de la direcció i l’organització de la cuina. En aquest sentit, ha organitzat botifarrades tant per a l’Ajuntament com per a diverses entitats, així com el rom cremat de Festa Major. La seva tasca dins la comunitat també s’ha vist reflectida a activitats de lleure a les quals participa el Casal, com per exemple el Carnestoltes.

La Junta del Casal d’Avis va proposar la candidatura de la Tina Santos el mes de gener passat com a reconeixement a la seva trajectòria. I és que l’objectiu del Premi Dona de Sant Quirze és guardonar el treball d’aquelles dones que han contribuït a millorar la situació del sector femení al municipi i que han lluitat per la igualtat de gènere. Així doncs, Albertina Santos rebrà el relleu de les dones premiades anteriorment: Anna Maria López, regidora de l’Ajuntament en el primer mandat de la democràcia moderna, i Maria Jesús Santafé, docent de l’única escola que hi havia al municipi als anys 50 del segle passat.