Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Albertina Santos Díaz rep el Premi Dona de Sant Quirze 2011

Sant Quirze del Vallès va celebrar el Dia Internacional de les Dones


Albertina Santos Díaz rep el Premi Dona de Sant Quirze 2011

Ahir dimarts, dia 8 de març, Sant Quirze del Vallès va celebrar el Dia Internacional de les Dones. I ho va fer organitzant l’acte del lliurament del Premi Dona de Sant Quirze 2011 a la sala d’actes del Casal d’Avis. Com sabeu, aquest guardó té com a objectiu el reconeixement públic de forma honorífica a una dona resident en el municipi o que hagi desenvolupat la seva trajectòria en el poble. Aquesta s’ha de distingir per algun fet o activitat que impulsi el paper de la dona en qualsevol àmbit social, cultural, polític, laboral, educatiu, esportiu, d’investigació o que hagi contribuït en la defensa de la igualtat entre gèneres.
 
Enguany, la cofundadora del Casal d’Avis Albertina Santos Díaz ha estat la guanyadora. Coneguda per la majoria de veïns com la Tina, aquesta quirzetenca procedent de Galícia va treballar a la indústria tèxtil i va servir al bar de l’estació que era propietat del seu sogre. També va formar part del grup d’amics que l’any 1981 seria el punt de partida de l’actual Casal d’Avis i va participar en el primer cremat i la primera botifarrada que va dur a terme l’entitat.  Des de llavors, Albertina Santos sempre ha estat membre de la Junta del Casal i s’ha encarregat de la direcció i l’organització de la cuina. En aquest sentit, ha organitzat botifarrades tant per a l’Ajuntament com per a diverses entitats així com el rom cremat de Festa Major. La seva tasca dins la comunitat també s’ha vist reflectida a activitats i festivitats lúdiques a les quals participa el Casal, com per exemple el Carnestoltes.
 
L’acte, organitzat per l’Ajuntament de Sant Quirze, va comptar amb la lectura del manifest institucional de la Diada, que va ser llegit per la regidora d’Igualtat, Lluïsa Cobo. El president del Casal d’Avis, José María del Pie, va llegir unes emotives paraules per presentar la guanyadora. Llavors, la premiada va pujar a l’escenari i es va emocionar en veure un vídeo sobre les tasques que habitualment realitza al Casal d’Avis del poble.  Amb llàgrimes als ulls, va recollir el guardó de mans de l’alcaldessa de Sant Quirze, Montserrat Mundi, i un ram de flors, que va lliurar el primer tinent d’alcaldia, Antoni Rebolleda. 
Els aplaudiments del públic van donar pas a l’actuació de The Bodyphones, un grup de percussió corporal que explora i experimenta amb les múltiples sonoritats del cos humà. Els artistes van fer vibrar als i les assistents durant 40 minuts. L’última peça, la coneguda “Maná maná”, va divertir al públic tot posant punt i final a una actuació de qualitat i original. L’acte va finalitzar amb una copa de cava i amb el tradicional pastís del Dia Internacional de les Dones que van poder degustar les persones assistents a l’acte.