Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Les entitats solidàries de Sant Quirze ja poden demanar els ajuts de l’Ajuntament per als seus projectes de cooperació

El període per poder optar a aquest suport finalitzarà el pròxim 31 de març


Les entitats solidàries de Sant Quirze ja poden demanar els ajuts de l’Ajuntament per als seus projectes de cooperació

L’Ajuntament de Sant Quirze destinarà 92.161,35 euros, d’acord amb el pressupost municipal del 2011, a recolzar els projectes de cooperació i de sensibilització que vulguin emprendre les ONG i les associacions sense ànim de lucre inscrites al Registre Municipal d’Entitats de Sant Quirze que estableixin, als seus estatuts, objectius altruistes. Del total d’aquesta xifra, un 10% es destinarà a possibles casos d’emergència. Les entitats que vulguin optar a aquest recolzament del consistori local per dur a terme els seus projectes hauran de presentar la seva sol•licitud a l’Oficina d’Atenció Ciutadana abans del pròxim 31 de març.     

Per tal d’accedir als ajuts, les entitats interessades hauran de demostrar documentalment que durant l’any passat ja van desenvolupar activitats relacionades amb la cooperació. A l’hora de presentar la seva sol•licitud, les associacions hauran de descriure, dins el formulari oficial de la convocatòria, aspectes dels seus projectes com els objectius, els resultats esperats, els recursos humans i materials necessaris o els mecanismes de seguiment de les accions que es realitzin, entre d’altres.

A l’hora d’avaluar les diferents propostes, la Regidoria de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament tindrà en compte que els projectes siguin viables econòmicament, que capacitin els destinataris per donar continuïtat a les accions, que incloguin actes per promoure els valors solidaris i que promoguin una participació activa dels quirzetencs i quirzetenques. Més enllà d’aquestes condicions, tindran prioritat aquells programes que tinguin en compte els sectors més vulnerables de la població, sectors com la salut, l’educació bàsica i l’ajut humanitari, i àrees geogràfiques que tinguin lligams amb Catalunya o que estiguin agermanades amb Sant Quirze.  

Cadascun d’aquests apartats s’estudiarà per tal d’obtenir una puntuació global sobre 100 que es tindrà en compte a l’hora de distribuir les dotacions econòmiques entre els projectes. Així doncs, la Regidoria de Solidaritat i Cooperació lliurarà una proposta tècnica a la Mesa de Solidaritat, que engloba les ONG i els grups municipals del consistori. Finalment, la proposta es traslladarà a la Junta de Govern Local.  

Per obtenir més informació sobre els ajuts, podeu consultar el següent enllaç o els documents relacionats d’aquesta pàgina.