Jerarquitzar les tasques i separar les activitats menys importants són alguns dels consells del curs de gestió del temps de SQ Viu l’Empresa
El coaching empresarial Rafael Adame destaca que aprofitar les hores és una de les claus de la productivitat en el món laboral
Empresaris i emprenedors, amb un esperit actiu com a característica comuna, participen aquesta setmana en un curs gratuït del Centre Cívic de Can Feliu per aprendre a aprofitar correctament el temps, que constitueix una de les claus per augmentar la productivitat d’una empresa i millorar el benestar de les persones. “No es tracta tant de gestionar el temps, perquè és el que és, si no d’organitzar les nostres accions i les nostres tasques perquè perdem la mínima estona possible”, explica el quirzetenc Rafael Adame, el coaching empresarial encarregat de dirigir el curs. L'acció formativa, que ha començat aquest matí i és la tercera proposta d’aquest any del programa SQ Viu l’Empresa, consta de 12 hores de durada repartides en tres dies en els quals la participació i l’intercanvi d’experiències són un dels eixos principals.
En aquest sentit, un dels exercicis que inclou el curs consisteix a registrar, en franges d’un quart d’hora, les activitats que es realitzen al llarg de tot el dia, per tal de detectar les accions que no són importants, a les quals Adame anomena “lladres de temps”. Els exemples principals dels forats per on s’escorren els minuts són el correu electrònic o el telèfon. ”Tenim la sensació que el telèfon és una cosa urgent que hem d’atendre obligatòriament, i a vegades no és així. Hem de pensar que fa 30 anys no teníem telèfons mòbils i treballàvem, fèiem negocis i érem feliços”, apunta. A aquests dos elements tecnològics que poden trobar-se a qualsevol oficina, se li sumen altres vies per on s’escapa el temps, com són la saturació, les interrupcions, l’excés o la manca d’informació, deixar les coses per més endavant i les reunions. Per aquest motiu, el coaching proposa planificar amb detall les trobades de feina, definir l’ordre del dia i compartir els objectius de la reunió amb la resta de participants. De la mateixa forma, Adame considera que és important aprendre a dir que no quan la feina s’acumula i delegar algunes tasques, la qual cosa també permetrà un millor funcionament del grup i motivarà els membres de l’equip.
Davant de l’excés de tasques que irrompen durant la jornada laboral, l’especialista recomana jerarquitzar les feines i prioritzar aquelles que són imprescindibles a curt termini i les que fan referència a la planificació.
Aquestes i altres tècniques ideades perquè les agulles del rellotge no s’avancin a les necessitats de cadascú seran les que podran descobrir entre avui, dimecres 17 i dilluns 22 els i les participants del curs.