Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Ana María Marín presenta la seva mirada particular de la realitat en blanc i negre

La fotògrafa de Les Fonts recupera en una mostra retrospectiva les imatges que va realitzar entre els anys 2000 i 2003 de llocs propers com el seu barri, el Cementiri de Terrassa o un bosc de Rubí


Ana María Marín presenta la seva mirada particular de la realitat en blanc i negre

La fotògrafa Ana María Marín, veïna de Les Fonts, presenta des d’avui i fins al 31 de març al Centre Cívic de la Masia de Can Feliu la seva mirada particular de la realitat en blanc i negre a partir de diferents sèries de fotografies que va realitzar amb càmera analògica i sense retocs digitals en la seva etapa d’estudiant a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya. “Darrera de cada sèrie hi ha un projecte”, explica Marín sobre el conjunt d’imatges que va realitzar entre els anys 2000 i 2003. 

En aquest sentit, els enquadraments de l’artista quirzetenca visiten espais com el barri Gòtic de Barcelona, el Cementiri de Terrassa, el barri de Les Fonts després d’una nevada o un bosc de Rubí. Tots ells són paisatges propers que apareixen transformats per la màgia del blanc i negre, que segons Marín té la propietat de “representar la dualitat de la vida i és més immediata que la fotografia en color, ja que aquesta es difumina més”. Alguns dels temes recurrents que figuren a les fotografies són els retrats i els autoretrats on apareixen cossos descalços o nus que, segons l’autora, serveixen per arribar a l’essència de les persones. A més, el passeig pel cementiri de Terrassa serveix per integrar la vida i la mort, mentre que, segons Marín, l’aventura al bosc de Rubí presenta cossos despullats que s’integren amb la natura i es converteixen en un element més del paisatge.