Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Els quirzetencs i les quirzetenques podran explicar les seves anècdotes en forma de documental

Un taller de la Regidoria d’Igualtat i Ciutadania que comença avui dijous proposa construir diversos productes audiovisuals o fotogràfics a partir de les experiències i històries dels i les participants


Els quirzetencs i les quirzetenques podran explicar les seves anècdotes en forma de documental

Que tothom té una història interessant per explicar i compartir és el punt de partida amb què es presenta el taller de documental biogràfic i autobiogràfic que inicia avui al vespre la Regidoria d’Igualtat i Ciutadania al Centre d’Informació i Recursos per a Dones de Sant Quirze. El diari personal d’un avantpassat o unes fotografies són, segons la responsable del taller, la quirzetenca Laia Prat, una matèria primera perfecta per elaborar un producte fotogràfic o audiovisual. D’una forma divertida, amena i totalment pràctica, el taller es centrarà en el projecte de cada participant per rescatar de la memòria històries i personatges que tan aviat són quotidians com apassionants. “Intentarem fer tot el procés, és a dir, una mica d’investigació, de guió, de muntatge i de planificació de difusió”, avança Laia Prat, que espera que en el futur es pugui organitzar una projecció per mostrar-ne els resultats.

Prat, qui també és membre de la Companyia Artificial de teatre de Sant Quirze, recorda que aquesta engrescadora iniciativa se li va acudir arran d’un documental que va filmar l’any passat a la població de Montesquiu, a la comarca d’Osona, sobre un grup d’avis que feien teatre. “Va ser una experiència molt enriquidora i emocionant que va servir per recuperar una part de la memòria històrica d’aquest poble que té un significat molt gran per a les persones i mou moltes emocions”, explica.

El taller es desenvoluparà al llarg de cinc sessions gratuïtes d’una hora i mitja de durada que tindran lloc els dijous a partir de les 19.30 hores. Encara queden places lliures, tot i que per participar-hi, cal inscriure’s a la Regidoria d’Igualtat i Ciutadania (c. Sant Isidre, s/n), ja sigui de forma presencial o a través del telèfon (937216800) o del correu electrònic (sumemxlaigualtat@santquirzevalles.cat).