Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Prop de 230 nens i nenes van participar a l’oferta de casals de Sant Quirze durant la Setmana Blanca

Les AMPA del municipi es mostren satisfetes pel nivell de les activitats programades tot i considerar que la participació va ser més baixa que a l'estiu


Prop de 230 nens i nenes van participar a l’oferta de casals de Sant Quirze durant la Setmana Blanca

Prop de 230 nens i nenes van participar als casals que van organitzar les AMPA (Associació de Mares i Pares d’Alumnes) dels centres educatius de Sant Quirze i els clubs esportius durant la Setmana Blanca que va tenir lloc del 7 a l’11 de març. Tot i la valoració desigual que fan els diferents organitzadors respecte al nivell de participació, tothom coincideix a destacar la qualitat de les activitats programades i el grau de diversió dels nens. La majoria de programes van rebre al voltant de 30 usuaris, però les AMPA consideren que l’èxit va ser inferior a les activitats d’estiu, perquè molts pares van buscar el suport d’altres familiars perquè cuidessin els fills o van demanar una setmana de festa.   

Una de les propostes amb una rebuda més bona va ser la de l’escola Purifació Salas Xandri, a la qual hi van participar 37 nens. Una maqueta que es troba actualment a l’entrada del centre educatiu amb reproduccions de fang d’edificis representatius de Sant Quirze com la Patronal, l’Església o la masia de Can Feliu és testimoni de la setmana d’Art en Equip en la qual van participar els nens i les nenes. “Ens ho hem passat molt bé i els nens i les nenes han pogut conèixer els edificis històrics del poble”, assenyala Gina Palatsi, coordinadora d’extraescolars de l’escola.

La Setmana Blanca també va sorprendre positivament l’escola Lola Anglada. La presidenta de la seva AMPA, Sònia González, reconeix que com que el centre educatiu és petit, no esperaven que 31 nens participessin a la programació sobre la galàxia dels colors que van organitzar. Una resposta semblant van tenir les propostes de les escoles Onze de Setembre i Taula Rodona, que van donar servei a 26 i 38 nens, respectivament. Ambdós centres van presentar jocs i diversions relacionats amb les faules, per als alumnes d’educació infantil, i les investigacions detectivesques, per als estudiants de primària. 

Per la seva banda, l’escola Pilarín Bayés considera que la participació no va complir les expectatives, ja que només van participar al seu casal 12 nens i nenes. Segons Mercè Sala, presidenta de l’AMPA, l’objectiu per a la Setmana Blanca era organitzar activitats innovadores, amb moltes sortides, tot i que finalment es va optar per les propostes lúdiques i esportives habituals i es van afegir, com a novetat respecte a l’estiu, sessions de reforç escolar.   

Èxit de les activitats esportives

Ja fora del límit de les escoles, els clubs d’handbol i de futbol de Sant Quirze van afrontar la Setmana Blanca com una forma de potenciar l’esport i, per a les dues entitats, l’experiència va ser molt positiva, ja que van participar al voltant de 40 nens a cada proposta. En aquest sentit, Joan Monsalves, coordinador d’activitats de promoció del Club d’Handbol, es mostra favorable a repetir la Setmana Blanca en futures ocasions. “La Setmana Multiesport va sortir molt bé a nivell de promoció, i a nivell econòmic va ser rendible”, diu.