Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

La sala històrica de la Patronal acull un funeral musical

La companyia de teatre El Somni de Copèrnic presenta una comèdia fresca i àgil acompanyada d’actuacions en la qual hi participa la quirzetenca Lourdes Garcia


La sala històrica de la Patronal acull un funeral musical

“Els diners trenquen les relacions humanes”, avança Toni Santiago, un dels actors i cantants de l’obra teatral ‘R.I.P. Un funeral musical’, que arriba aquest diumenge a les 18 hores la sala històrica de la Patronal. L’ambició, la cobdícia, la baixesa moral i la falta d’escrúpols topen en aquesta obra de creació pròpia de la companyia El Somni de Copèrnic que repeteix la fórmula de la seva primera proposta (‘Molls i Bemolls’) i aposta de nou pel teatre de text amanit amb adaptacions musicals. Com a resultat, els quatre actors i les quatre actrius que pujaran al damunt de l’escenari interpreten una comèdia fresca, enginyosa i de format curt, de no més d’una hora i quart de durada, que comença quan la tieta d’una família plena d’avarícia dóna l’herència al seu fill beneit. Arran d’això, els seus parents intentaran manipular-lo.

La trama de ‘R.I.P.’s’alterna amb números musicals inspirats en els grans espectacles de Broadway i de Londres adaptats per Luc-Olivier Sánchez, director musical de l’espectacle. “El Vicenç Miravet, el nostre guionista, ha fet una escaleta d’escenes i nosaltres hem adaptat la lletra de les músiques que creen universos musicals que s’adeien amb el que volíem explicar”, afirma Santiago.

La companyia El Somni de Copèrnic està formada per un grup d’amics especialitzats en el cant líric o modern que, segons Santiago, treballen damunt de l’escenari per fer compatibles els seus estils musicals diferents, que abracen des del gospel fins al jazz o el soul. Per a la seva segona prova, però, van decidir realitzar un càsting per escollir actors i cantants especialitzats en el teatre musical. Una de les noves incorporacions va ser la quirzetenca Lourdes Garcia, coneguda al poble per dirigir la Societat Coral Il•lustració Artística. L’actriu i cantant local, que interpreta una diva vinguda a menys que està frustrada i obsessionada per les aparences, actuar aquest cap de setmana a Sant Quirze serà una experiència “molt gran”. “Com a actriu, intèrpret, cantant i fins i tot ballarina, no havia actuat mai fins aquesta obra, i per a mi és molt important fer això que m’agrada, ja que, a més m’ha costat anys perdre-li la por. A part, fa 12 anys que visc a Sant Quirze i en fa uns 5 que el considero el meu poble”, explica.  

De moment, el funeral musical que proposa El Somni de Copèrnic ja comença a recollir els seus fruits, i és que, des de l’estrena a l’Ateneu de Cerdanyola el passat mes de gener, l’obra ja s’ha representat a diferents escenaris i, a més, el diumenge 3 d’abril iniciarà una temporada estable al Teatre Llantiol de Barcelona.