Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Enderroc de COBEGA

Es preveu que els treballs tinguin una durada d'un mes


Enderroc de COBEGA

 El proper dilluns 21 de març s’iniciaran els treballs d’enderroc de l’empresa Cobega SA, ubicada al polígon de Can Casablanques. Es tracta de més de 60.000 m2 de naus industrials que es troben desocupades, entre els carrers Penedès, Berguedà, Vallès i l’av. d’Egara, a escassos metres de l’autopista C-58. 

Durant molts anys aquest espai ha estat la seu de Cobega i la planta de Coca-Cola. Una empresa que ha portat el nom de Sant Quirze arreu, donant a conèixer la seva activitat i, per extensió, posant al mapa el nostre municipi. 
Ara, amb l’aposta de transformació de Can Casablanques, aquest espai passarà de ser una zona desaprofitada a un model i exemple de parc empresarial modern i innovador, on s’hi podran ubicar empreses i també serveis, com ara un hotel i una benzinera-àrea de serveis de concessió municipal a peu d’autopista. 
Aquest projecte també contempla dotar l’espai de 200 habitatges, el 40% dels quals seran protegits i concertats i se situaran a l’av. d’Egara. 
 D’altra banda, la transformació permetrà millorar la via principal d’accés al municipi, l’avinguda d’Egara, doncs la instal•lació d’equipament residencial i de comerç dotarà la zona d’una imatge renovada, adient a les característiques que requereix el model de municipi i l’entrada principal al mateix.
En aquest sentit, cal remarcar que aquesta iniciativa facilitarà la reactivació econòmica del municipi, posant al mercat un espai d’alta competència industrial i econòmica i ofertant la possibilitat de què les empreses escullin Sant Quirze com a seu per a desenvolupar les seves respectives activitats i potenciant així la creació de llocs de treball. De fet, segons que ja ha constatat tant el Servei d’Empresa de l’Ajuntament com l’empresa promotora, han estat ja diverses les empreses interessades en aquestes noves ubicacions a Can Casablanques.
Soterrament de les línies d’alta tensió 
Amb el desenvolupament d’aquesta transformació urbana, i gràcies a l’aprofitament mig conveniat, l’Ajuntament estarà en disposició d’ingressar una quantitat propera als 7 milions d’euros. Aquest import servirà per al projecte de soterrament de les línies d’alta tensió.