Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Es constitueix el grup de treball que dissenyarà el llibre digital de Sant Quirze

La iniciativa té com a objectiu potenciar la col•laboració de la comunitat educativa al municipi mitjançant les noves tecnologies


Es constitueix el grup de treball que dissenyarà el llibre digital de Sant Quirze

Ja han començat les reunions entre representants de les sis escoles de primària de Sant Quirze, l’institut, les escoles municipals, el Centre de Recursos Pedagògics i el Servei d’Educació de l’Ajuntament per establir les bases del que serà el ‘Llibre digital de Sant Quirze’, un nou projecte de la comunitat educativa que prendrà el relleu d’iniciatives anteriors com la revista ‘Les Morisques’ i el volum en paper ‘Sant Quirze el nostre poble’.

L’objectiu del projecte del ‘Llibre digital de Sant Quirze’ és, com els seus antecessors, afavorir la col•laboració de tota la comunitat educativa i difondre la tasca dels centres formatius del municipi. A més, la nova iniciativa pretén evolucionar en consonància amb el món educatiu mitjançant l’adaptació als canvis socioeconòmics, els descobriments científics i les noves formes de comunicació i informació. També es vol crear un vincle entre les escoles i les entitats del poble que els permeti seguir treballant l’entorn amb els recursos més innovadors, amb la participació activa de l’alumnat i amb l’ambiciós objectiu d’esdevenir una important eina de treball.

Arran d’aquest nou repte, la revista ‘Les Morisques’ publicarà aquest curs 2010-2011 el seu últim número després d’una trajectòria de gairebé 10 anys. Elaborada pel Centre de Recursos Pedagògics de Sabadell i Sant Quirze i amb el suport de l’Ajuntament, la publicació ha estat durant aquest temps una eina comunicativa utilitzada per difondre les activitats dels centres formatius i relacionar-les amb el municipi. Així doncs, els darrers números publicats han servit perquè els i les alumnes parlin de les entitats de Sant Quirze i dels oficis que es poden trobar al poble. Una altra eina que constitueix l’antecedent del futur projecte és el llibre en format paper ‘Sant Quirze, el nostre poble’, escrit l’any 1997 per un equip de mestres del poble per tal de treballar amb els i les alumnes el coneixement del municipi.