Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comunicació

Neix SQTV, la televisió de Sant Quirze del Vallès

Tota la ciutadania està convidada a l'acte d'inauguració, que es durà a terme aquest dijous a les 20:00 hores


Neix SQTV, la televisió de Sant Quirze del Vallès

A partir d’aquest dijous, dia 24 de març, Sant Quirze del Vallès comptarà amb la seva pròpia televisió per Internet: SQTV. Aquest nou servei, al qual es podrà accedir a través de http://tv.santquirzevalles.cat, neix amb la voluntat d’il·lustrar amb imatges la realitat social, cultural i política del municipi. Segons paraules de l’alcaldessa de Sant Quirze, Montserrat Mundi, “el que pretenem és que la ciutadania es vegi a la televisió. Els quirzetencs i les quirzetenques seran els autèntics protagonistes d’aquest nou mitjà audiovisual”.

‘SQTV’ estarà composada per diversos canals: Actualitat, que se centrarà en els actes institucionals i referents a la política; Societat, canal dedicat a les activitats realitzades per les entitats socials i culturals de Sant Quirze; Cultura, que abordarà els actes de gran participació ciutadana com la Festa Major, la Passada de Sant Antoni o la Cavalcada de Reis; Esports, dedicat als actes duts a terme per les entitats esportives com són les presentacions de temporada; Serveis, canal adreçat a promocionar els comerços del municipi i els diferents serveis que ofereix l’Ajuntament de Sant Quirze a la ciutadania; i El teu canal, en què els usuaris i usuàries del nou mitjà de comunicació es podran confeccionar el seu propi canal amb els vídeos que més els interessin.

A més a més, els vídeos de ‘SQTV’ es podran compartir mitjançant correu electrònic i les diferents xarxes socials com el Facebook o el Twitter. Aquest web també permet activar un RSS, de tal manera que apareixeran els titulars de les notícies més actuals del municipi. D’aquesta manera, quan l’usuari o usuària estigui gaudint de la televisió, podrà consultar aquella notícia que l’interessi.

Els continguts de SQTV també es podran consultar des de qualsevol mòbil amb connexió a Internet. De fet, s'ha dissenyat una aplicació que permet veure els vídeos de la televisió, consultar les notícies més actuals del municipi i l'agenda dels diversos actes programats a Sant Quirze i escoltar l'últim informatiu emès i l'emissió en directe de Ràdio Sant Quirze.


Properament, des dels webs www.santquirzevalles.cat i www.radiosantquirze.cat es podran descarregar les aplicacions per tenir un accés directe des dels dispositius que operen amb Android i des dels Iphones d’Apple. Aquestes aplicacions ja es poden tenir tot creant un accés directe després d’accedir al web a través del mòbil. L’adreça és m.santquirzevalles.cat. El web mòbil està preparat perquè es converteixi en aplicació tan bon punt s’hagi realitzat l’accés directe. Entrant a aquesta adreça, els usuaris i usuàries de Blackberry també podran gaudir d’aquests continguts digitals.

L’acte de presentació de SQTV es durà a terme aquest dijous, dia 24 de març, a les 20:00 hores, al Celler de la Masia Can Barra. Els i les assistents veuran el funcionament del mitjà de comunicació i diversos vídeos en què participen personalitats del municipi. Fins i tot, les persones que s’acostin a la Masia Can Barra veuran en exclusiva el primer i, de moment, únic capítol de la sèrie “CSI: Sant Quirze”. Tota la ciutadania està convidada a aquest acte d’inauguració.

Portal de continguts


‘SQTV’ forma part  d’un projecte més extens. Es tracta de la creació d’un portal de continguts en què, a través d’Internet, la ciutadania podrà gaudir de notícies d’actualitat (diari), de produccions radiofòniques (ràdio), de continguts audiovisuals (televisió) i d’un apartat en què els veïns i veïnes podran fer de periodistes i publicar les seves pròpies notícies (bloc).

Segons el primer tinent d’alcaldia, Antoni Rebolleda, “aquest nou projecte està pensat perquè els quirzetencs i les quirzetenques s’impliquin en l’actualitat del nostre poble i participin en aquest projecte tot donant informacions i opinions sobre els temes que més els interessin”. Segons el mateix Rebolleda, “el món de la comunicació està canviant dia rere dia i, gràcies a Internet, cada persona es converteix en un mitjà. És important que els quirzetencs i les quirzetenques s’expressin, opinin i informin per ajudar-nos en la gran tasca de fer de Sant Quirze un poble per viure-hi i per viure’l”.