Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gent Gran

L’Aula d’Extensió Universitària aborda les particularitats més desconegudes de les targetes de crèdit

Albert Castellví pronunciarà una conferència al voltant d’un instrument que ha esdevingut molt comú a l’hora de consumir


L’Aula d’Extensió Universitària aborda les particularitats més desconegudes de les targetes de crèdit

Una de les eines més utilitzades actualment a l’hora de realitzar compres és la targeta de crèdit, que comporta per al consumidor un seguit d’avantatges i d’inconvenients. Per aprofundir en el ventall de possibilitats que ofereixen aquests instruments, l’Aula d’Extensió Universitària per a la Gent Gran ofereix avui a les 18 hores, al centre cívic de la Masia de Can Feliu, la conferència ‘Targetes de crèdit, què hi ha al darrere?’, a càrrec d’Albert Castellví, que va ser director d’una entitat de crèdit. El conferenciant abordarà les característiques de les targetes a través de les seves particularitats més desconegudes i de la seva història, que cal situar a principis del segle XX en el cas dels Estats Units i a la dècada de 1980 a l’estat espanyol. 

“En un món globalitzat, les targetes de crèdit són imprescindibles”, apunta Castellví, ja que, segons destaca, permeten viatjar per tot el món sense diners en efectiu i realitzar compres amb independència de la divisa de cada país. El conferenciant reconeix més punts positius que no pas negatius en l’àmbit de les targetes de crèdit, ja que, segons assenyala, permeten dur “sempre diners a sobre sense portar-los” i ofereixen cobertures de viatge mitjançant assegurances en cas d’accident o d’imprevistos. Per aprofitar-ne els diversos avantatges, Castellví recomana portar-ne sempre dues per tal de preveure possibles problemes de funcionament i no haver de renunciar a alguna compra. Tanmateix, Castellví reconeix que la comoditat de les targetes de crèdit comporta el perill de gastar més diners del que seria raonable, ja que aquesta eina permet a l’usuari consumir i fer el pagament més endavant.