Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sophie Heydel utilitza la màgia dels contes perquè els nens i les nenes es familiaritzin amb l’anglès

L’actriu interpretarà el relat infantil ‘The wolf and the seven kids’ en el marc de l’English Week que organitza la Biblioteca de Sant Quirze


Sophie Heydel utilitza la màgia dels contes perquè els nens i les nenes es familiaritzin amb l’anglès

Els contes tradicionals tenen el poder de transmetre bones històries a través del llenguatge universal de l’humor i de l’amor encara que els receptors no comprenguin l’idioma. Aquesta és la premissa amb la qual la contista i actriu anglesa Sophie Heydel visita escoles i biblioteques de Catalunya per tal d’apropar el seu idioma als nens i les nenes a través de l’entreteniment. L’actriu, que també ha desenvolupat la seva carrera com a professora d’anglès, visita avui divendres a les 18 hores la Biblioteca de Sant Quirze per explicar el conte ‘The wolf and the seven kids’ (‘Les set cabretes i el llop’), en el marc de l’English Week que organitza l’equipament cultural del municipi. L’activitat està adreçada a infants de més de sis anys. “Quan els nens són petits ho aprenen tot i, quan vénen a escoltar un conte, potser no ho entenen tot”, explica, “però comprenen algunes paraules, i d’aquesta manera va augmentant la seva experiència amb aquest idioma”. 

Per aconseguir que aquesta experiència funcioni, Heydel no només aprofita la força de la literatura i d’un conte tradicional que explica les astúcies d’un llop per menjar-se set cabretes i que resulta familiar per a molts nens i nenes, sinó que també se serveix de les seves dots interpretatives per fer atractiu el relat. “Com que la majoria de nens no saben anglès, no puc explicar un conte només amb paraules. Per tant, faig servir les imatges, la música, el cos i l’expressió perquè puguin seguir el conte encara que no estigui explicat en la seva llengua materna”, afirma. Més enllà d’activitats com les que organitzen els contistes per tal que els més petits es familiaritzin amb una llengua tan important com l’anglès, Sophie Heydel també proposa que els nens i les nenes mirin programes de televisió o escoltin la ràdio en anglès.