Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esports

Prop de 520 persones correran a la Cursa Nocturna dels Mussols

L’esperada competició reunirà aquest dissabte tant a principiants com a professionals als camins de la Serra de Galliners


Prop de 520 persones correran a la Cursa Nocturna dels Mussols

Ja és tot apunt perquè els mussols pugin un any més a la Serra de Galliners. Prop de 520 persones, entre adults i infants, correran aquest dissabte a partir de les 17.45 hores la tercera Cursa Nocturna dels Mussols, que transcorre al llarg de 12 quilòmetres per pistes de terra i corriols de muntanya amb un desnivell acumulat de 700 metres. El gran atractiu de l’esdeveniment és el seu caràcter nocturn, segons Jordi Aguado, director de la cursa i president del Club Excursionista de Sant Quirze, perquè “no és el mateix córrer de dia que amb la llum d’un frontal”. Aquesta llum crea una de les imatges més característiques de la cursa abans d’arribar a la meta, quan els corredors han de baixar per un pendent i des del poble s’observa una filera de punts il•luminats.  

La cursa té una orientació popular i, per preparar-se, les persones menys habituades a córrer només han necessitat un mes i mig d’entrenament, però a banda dels principiants, la cursa també comptarà amb la presència de participants avançats i professionals. Així doncs, està confirmada la presència d’alguns dels campions de les dues edicions anteriors: Jaume Folguera i Carles López a la categoria masculina, i Anna Cos a la categoria femenina. A més, també correrà per la Serra de Galliners Teresa Forn, que va ser campiona del món de curses de muntanya l’any 2003. També hi seran presents Fernando Rosa, responsable de la Selecció Catalana de Curses de Muntanya, i un representant de la federació. Tot plegat servirà per confirmar la consolidació de la Cursa Nocturna dels Mussols com un referent d’inici de temporada de les competicions d’aquest tipus a Catalunya. 

Novetats

La novetat més significativa que presenta la cursa d’aquest any consisteix en una aposta clara per potenciar l’ambient. “Aquest any hem centralitzat la sortida al Gimnàs Municipal de l’escola Purificació Salas per donar una mica més vida tant a la sortida com a l’arribada, perquè abans el començament de la cursa estava separada respecte a on després es feia el sopar i el lliurament de premis”, explica Aguado. Aquest canvi d’emplaçament comportarà allargar el recorregut 200 metres respecte als dos anys anteriors. Tot i que ja ha expirat el termini per poder apuntar-se a la competició, el director de ka Cursa Nocturna dels Mussols anima tothom a animar els corredors aquest dissabte.