Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

L’expert en intel·ligència emocional Roger Soley recomana l’autoconeixement per assolir un bon nivell de benestar

L’especialista aposta en una conferència a la Biblioteca per escollir les facetes de cadascú que són més beneficioses per ser feliç


L’expert en intel·ligència emocional Roger Soley recomana l’autoconeixement per assolir un bon nivell de benestar

Gestionar les pròpies emocions i respondre amb voluntat de ferro davant les influències externes de la vida per complir amb els propòsits i ser feliç són alguns dels consells propis de la intel·ligència emocional que va oferir ahir el quirzetenc Roger Soley, màster en Comunicació Relacional i membre de l’Associació pel Desenvolupament Harmònic de l’Home. Davant de prop d’una trentena de persones que es van reunir a la sala d’actes de la Biblioteca de Sant Quirze, l’especialista va oferir un discurs ric en metàfores, que incloïen des del navegant que arriba a bon port fins al nen que gaudeix del dia a dia, per tal de donar algunes de les claus que existeixen per tal de controlar les emocions i aconseguir un nivell més gran de satisfacció i benestar. No obstant això, va reconèixer la necessitat d’exercitar-se de forma constant per aconseguir-ho.

Segons Soley, davant dels propòsits que tothom es marca per tal d’assolir certs objectius o de mantenir una bona relació amb una persona, sorgeixen circumstàncies externes que generen reaccions i poden fer trontollar les fites esperades. “Cal aprendre a gestionar les meves emocions perquè em permetin, com les veles d’una barca, portar-me en la direcció que jo vull”, va afirmar. Per això, l’expert va recomanar tres passos: desenganxar-se d’un problema, prendre-hi distància i mostrar determinació. 

Per poder pujar aquests graons, Soley va proposar evitar centrar tota l’atenció en un element extern, com pot ser una pel·lícula, un programa de televisió o un objectiu, i conservar sempre una part per a un mateix. El següent entrebanc desgranat Soley va ser la fragmentació que caracteritza els cervells i que provoca una multiplicitat de personalitats en cadascú. “La clau està en unificar aquestes parts i crear un grup dels millors. He de prendre decisions sobre el que és més important de la meva vida en cada camp: en el laboral, el de la salut, el de les relacions, la parella, l’amistat...”. Per tal de fer més fàcil el viatge cap als propis objectius, Roger Soley va apostar per aprofitar eines com l’anàlisi objectiu d’un mateix o el recolzament d’amics o d’un entrenador.