Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Benestar Social

El CAP i l'AVAN organitzen un curs per cuidadors i cuidadores d'Alzheimer

El curs és gratuït i es poden formalitzar les inscripcions fins al proper 29 d'abril


El CAP i l'AVAN organitzen un curs per cuidadors i cuidadores d'Alzheimer

 El proper mes de maig la masia de Can Feliu acollirà un curs per cuidadors i cuidadores d'alzheimer organitzat conjuntament entre el CAP Sant Quirze i l'Associació AVAN (Associació Vallès Amics de la Neurologia). El curs està adreçat a persones cuidadores de malalts amb demència, com ara familiars o cuidadors professionals.

 
L’objectiu de les xerrades és oferir informació genèrica del què és una demència. El curs permetrà als participants diferenciar entre envelliment i deteriorament cognitiu associat a demències, conèixer els símptomes típics, l'evolució, tractaments farmacològics i no farmacològics així com estratègies d’afrontament per tal de millorar la qualitat de vida tant de les persones afectades per aquesta patologia com la del seu entorn més proper.  
Les xerrades començaran el proper 4 de maig i es faran durant 5 dimecres seguits, de les 12 a les 13 hores, amb el següent temari:
 
4 de maig: Introducció: què és la demència
 
11 de maig: Canvis conductuals i funcionals associats a la demència
 
18 de maig: Cuidar al cuidador
 
25 de maig: Activitats de la vida diària i adaptació al domicili
 
1 de juny: Transferències i canvis posturals
 
Les xerrades són gratuïtes. Cal realitzar la inscripció abans del 29 d'abril als telèfons: 685814166 o bé el 937882080 o bé a la mateixa masia de Can Feliu els dimecres al matí de les 10 a les 13 hores.
Actualment, el 10% de les persones majors de 65 anys presenten una demència, essent l´Alzheimer la causa d´invalidesa, dependència i mortalitat més freqüent entre la gent gran.
 
Són aproximadament 700.000 les persones afectades a l´Estat Espanyol, manifestant-se més de 100.000 nous casos a l´any. Si tenim en compte l´envelliment de la població i el futur increment de les persones majors de 80 anys, es preveu que el número d´afectats d´Alzheimer es dupliqui l´any 2020 i es tripliqui al 2050.