Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès estrena cotxe elèctric

El vehicle s'incorpora a la flota de vehicles municipals i reduirà les emissions en 0.44 tones de CO2 anuals respecte un cotxe convencional


 L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès estrena  cotxe elèctric

 L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha estrenat cotxe elèctric. El vehicle passa a formar part de la flota d’automòbils de l’Ajuntament, i esdevé una eina de treball més sostenible per als serveis tècnics municipals.

 
Es tracta d’un cotxe de la marca Mitsubishi, model i-MiEV, un turisme 100% elèctric fabricat en sèrie que des del mes de gener de 2011 es comercialitza al nostre país. El vehicle és compacte, espaiós i amb una recàrrega complerta de 6 hores en un endoll elèctric convencional pot recórrer 150 km, consumint 20 Kwh i amb un cost de 4 euros.
 
Recordem que els vehicles elèctrics no alliberen contaminants de l'aire i no generen contaminació acústica com els motors convencionals. L’eficiència energètica del motor elèctric és superior al 90%, mentre que el convencional, de combustió interna, no arriba al 30%. Això vol dir que el cotxe elèctric aprofita pràcticament tota l’electricitat que li subministrem mentre que el vehicle convencional només fa servir un terç de l’energia que conté la gasolina o el gasoil que li posem i la resta la desaprofita.
 
La compra del vehicle elèctric compta amb un ajut econòmic del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya per promoure accions de sostenibilitat local a Sant Quirze del Vallès i es calcula que contribuirà a la reducció d’emissions de 0,44 tones de CO2 cada any respecte a la utilització del vehicle convencional que s’estava utilitzant fins ara.