Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

El món dels contes acampa a Sant Quirze

En el marc de la Setmana de l’Educació, demà divendres al matí tindran lloc al llarg del municipi espectacles adreçats als més petits


El món dels contes acampa a Sant Quirze

Sant Quirze es convertirà aquest divendres 8 d’abril en un poble de conte, ja que arribaran des de regnes llunyans titelles, personatges del món del circ, històries provinents de la vida rural i diversió. En el marc de la Setmana de l’Educació, bona part de l’alumnat del poble, des dels nens i nenes de P3 fins als de sisè de primària, podran assistir als espectacles culturals que s’organitzaran a diferents punts del municipi.

Els primers a submergir-se en el món dels contes seran els infants de l’Escola Bressol Municipal El Patufet, que assistiran a un espectacle de titelles al vestíbul del centre. La màgia es traslladarà a partir de les 9.45 hores a l’amfiteatre del Parc de les Morisques, on arribarà l’espectacle ‘Colossal’, de Teatre Mòbil, una companyia d’humor blanc i intel•ligent nascuda l’any 1984. El show inclou diferents números còmics de personatges que arriben en un carro i interpreten des d’un grup de músics que no s’han après la cançó fins a uns malabaristes o un home que assegura ser la persona més ràpida del món. Cada una de les propostes s’aproxima a la tècnica dels pallassos. “L’espectacle és variat i molt visual”, considera Atilà Puig, un dels actors del trio, “però el seu punt fort és la seva comicitat; intentem que la gent s’ho passi molt bé i rigui amb nosaltres”. 

Tot i que aquest espectacle està adreçat a nens i nenes de segon a sisè de primària, també hi haurà funcions pels alumnes més petits. Així doncs, la companyia Anna Roca farà una incursió al món rural a través de l’obra ‘Can Pere Petit’, que podran veure els alumnes de P3 i P4 a partir de les 10 hores, a l’escola Lola Anglada. Enmig de canvis dinàmics de música i de vestuari, l’actriu Anna Roca interpretarà una masovera, la Teresina, que presenta la vida a una casa de pagès. “Presento la granja, els animals que hi viuen i què es cultiva”, explica Anna Roca, sense deixar de banda, d’una forma molt subtil, el realisme. “Hem de ser conscients que si es cuiden els conills és per menjar-los i que la llet surt de la vaca i no dels supermercats”, apunta. Aquest context serà el punt de partida perquè els nens i les nenes coneguin diversos contes fortament lligats a l’àmbit rural, com són ‘El gemegaire de la Garrotxa’, una adaptació del ‘Flautista d’Hamelin’, o ‘La fava favera, un relat tradicional.

A la mateixa hora, però aquest cop al Centre Cívic de la Masia de Can Feliu, un escenari de sis metres recrearan el poble, el castell i la cova que necessita tota bona llegenda de Sant Jordi. L’encarregada de donar vida a aquesta coneguda història a través dels titelles és la companyia Sebastià Vergés, que acaba de complir 100 anys en actiu. Segons explica el director del grup i nét del seu fundador, Sebastià Vergés, els putxinel•lis, la major part dels quals són de fusta, es basen en la tècnica tradicional catalana, de forma que es fan servir ens cinc dits de la mà: “mentre que els tres centrals serveixen per moure el cap i les espatlles, el dit petit i el polze mouen els braços”, diu.   

L’Hora del conte
La marató d’espectacles infantils encara continuarà durant la tarda, ja que, com és tradicional, la Biblioteca de Sant Quirze oferirà l’Hora del Conte a partir de les 18 hores. Aquest cop, els nens i les nenes de més de cinc anys podran escoltar ‘Un bon grapat de contes’, de Rosa Fité.