Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

El rock progressiu omplirà l’Escola Municipal de Música

Pink Floyd, Jimi Hendrix o Led Zeppelin seran alguns dels artistes que inspiraran els tallers d’improvisació i la Jam Session que es celebraran aquests dies a Can Barra


El rock progressiu omplirà l’Escola Municipal de Música

El rock progressiu dels anys 60 i 70 serà l’estil que mes sonarà entre avui i dijousa  l’Escola Municipal de Música de la Masia de Can Barra en la seva onzena Setmana Temàtica, que enguany es centrarà en la música moderna. Els 520 alumnes, des dels més petits que participen als cursos de sensibilització fins als adults, s’endinsaran a la revolució que va suposar aquest moviment musical nascut al Regne Unit que va apostar per experimentar amb els sons i oferir peces progressives on la melodia evolucionava al llarg de la cançó i la lletra fugia de les temàtiques tradicionals. Amb la inspiració de grans llegendes musicals de l’època, com els Beatles, Rolling Stones, Pink Floyd, Led Zeppelin o Jimi Hendrix, la programació especial dedicada al rock progressiu començarà avui i demà a l’horari habitual de cada curs amb tallers d’improvisació on els i les alumnes podran familiaritzar-se amb l’estil musical i tocar els seus propis instruments per aprendre a tocar una cançó.

El plat fort de la Setmana Temàtica, però, arribarà dijous a les 18.30 hores, ja que el pati de l’escola acollirà una Jam Session on tothom podrà passar una bona estona al voltant de la música. Segons Carme Vergel, directora de l’Escola de Música, l’objectiu de la Setmana Temàtica sempre ha estat apropar als alumnes la música d’alguna cultura, però aquesta voluntat va canviar a partir de l’any passat, en què es va començar a prestar una atenció especial a la música moderna, concretament al jazz. “La música moderna és el que avui en dia estan més acostumats a escoltar els nens i els joves a través de tots els mitjans”, apunta.

Si esteu interessats a conèixer la programació detallada d’aquesta festa de la música, podeu consultar la pàgina següent.