Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

L’Ajuntament atorgarà el Premi Mussol de Sant Quirze al Forn Josep Maria Valls

L’Ateneu guardonarà amb els Premis Mussol al professional Sergi Cutillas i al programa “Terra verda”


L’Ajuntament atorgarà el Premi Mussol de Sant Quirze al  Forn Josep Maria Valls

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès reconeixerà amb el Premi Mussol de Sant Quirze el Forn Josep Maria Valls. Així ho va manifestar ahir dijous l’alcaldessa, Montserrat Mundi, en el marc de la roda de premsa de presentació del XVIII Aplec del Mussol, que va comptar amb la presència del president de l’Ateneu de Sant Quirze, Manel Sabés, el primer tinent d’Alcaldia, Antoni Rebolleda, i la tinent d’Alcaldia i regidora de Cultura, Àngels Ponsa.

Segons que va manifestar Mundi “aquest forn és el comerç més antic del municipi i la seva coca és reconeguda arreu. A més, la seva implicació social ha estat clau en la història d’aquest poble. Per això considerem necessari i just aquest reconeixement”.

D’altra banda, l’entitat l’Ateneu de Sant Quirze lliurarà, com ja és tradicional, els Premis Mussol 2010 que enguany recauran en el professional de la imatge i el so, Sergi Cutillas, i en el programa de divulgació ambiental que emet TVE-2 “Terra Verda”.

Segons que va manifestar en roda de premsa el president de l’Ateneu, els dos coincideixen amb les característiques del mussol: “discrets, intel·ligents i observadors”. Sergi Cutillas ha treballat en reconeguts programes com “Un tomb per la vida”, “Vostè jutja”, o diversos espais de Catalunya Ràdio.

Pel que fa al programa “Terra verda”, que emet TVE2- es tracta d’un espai que aposta per la sostenibilitat i el medi ambient, la qual cosa ha fet decidir els integrants de l’Ateneu.

El lliurament dels premis, que tindrà lloc demà dissabte a les 20h a la Patronal, s’emmarca dins de la celebració de l’Aplec del Mussol, que enguany arriba a la seva divuitena edició i que, com a novetat, compta amb un municipi convidat: Argentona. L’alcalde d’Argentona visitarà el municipi durant el cap de setmana, i el poble participarà amb una paradeta diumenge dels seus productes artesans que any rera any exposen a la seva tradicional fira.

De fet, els actes comencen avui divendres, a les 21:00 hores, amb la Nit de Jazz i Cava. La Patronal serà de nou l’escenari escollit per a l’actuació de la Big Band de l’Escola Municipal de Música i un ressopó amb degustació d’entrepà del mussol. Una iniciativa que ha comptat amb la col·laboració d’Els Mandukos.

Diumenge al matí
, l’Aplec tindrà continuïtat amb la instal·lació de paradetes i la venda de pastes relacionades amb el mussol realitzades per les pastisseries del municipi. La novetat d’enguany és que la Fira d’artesans i el tradicional concurs de dibuix infantil tindran lloc a la Plaça d’Anselm Clavé i a la Patronal, recuperant així aquest espai com a escenari de la fira.