Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

L’obra de l’escola Pilarín Bayés inspirada en Tom Carr es mostra a Torre Julià

Les creacions es basen en l’exposició ‘Reverberatio’ en què l’artista va oferir una visió retrospectiva de la seva trajectòria


L’obra de l’escola Pilarín Bayés inspirada en Tom Carr es mostra a Torre Julià

El centre cívic de Torre Julià del barri de Les Fonts va acollir ahir la inauguració de l’exposició ‘L’escola Pilarín Bayés i Tom Carr’, una mostra amb els treballs plàstics i creatius realitzats pels i les alumnes inspirats en el treball de l’artista quirzetenc, reconegut internacionalment per les seves intervencions a l’espai públic i per integrar les diferents expressions de les arts plàstiques. A la presentació de l’exposició hi van acudir tant membres del centre educatiu com representants municipals i el propi Tom Carr. Les creacions es podran veure de dilluns a divendres, de 15 a 22 hores, i els matins de dijous i divendres, de 9 a 14 hores, al vestíbul del centre cívic.

Les obres mostrades es basen en l’exposició retrospectiva ‘Reverberatio’, en la qual Carr va emprendre, entre el setembre i l’octubre passats a la Masia de Can Barra, un recorregut per la seva obra des del 1974 fins al 2009. Totes les escoles de primària de Sant Quirze, a més de l’escola d’adults i l’institut, han treballat aquest curs per reinterpretar amb paper, cartró, plàstic o plastilina les creacions de l’artista. Una part del resultat es va poder veure el mes de febrer passat a la casa Vila Puig. Ara, l’escola Pilarín Bayés ensenya les tasques que ha realitzat al llarg del curs des de diferents assignatures tutoritzades pel professorat i pel propi artista.

La relació entre Tom Carr i l’escola Pilarín Bayés ja va començar el passat 25 d’octubre, quan l’artista quirzetenc va visitar el centre educatiu i va participar a les diferents activitats organitzades pels i les alumnes de primària. Així doncs, els nens i les nenes van poder preguntar els seus dubtes a Tom Carr i van realitzar treballs plàstics amb la seva ajuda, des d’escultures amb filferro, pasta i cartró fins a serpentines que formaven les espirals tan característiques de l’artista. Per la seva banda, els alumnes de cinquè i de sisè van preparar, respectivament, una entrevista radiofònica i van enregistrar amb vídeo i fotografies el que la jornada havia donat de si.