Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Cristià Serrano presenta la novel•la ‘No me olvides’ al centre cívic de Can Feliu

La primera obra publicada de l’escriptor terrassenc explica una història d’amor apassionada entre dos joves


Cristià Serrano presenta la novel•la ‘No me olvides’ al centre cívic de Can Feliu

El jove escriptor terrassenc Cristià Serrano presenta aquesta tarda a partir de les 19 hores a la sala d’actes del centre cívic de Can Feliu la seva primera novel•la, No me olvides, una història d’amor passional publicada per Ediciones Atlantis. Amb només 23 anys, l’egarenc, llicenciat en filologia eslava, combina la seva feina com a professor d’anglès en una acadèmia d’idiomes amb la pràctica de l’escriptura.

La novel•la, que ja va ser presentada el passat mes de desembre a la Biblioteca Central de Terrassa, es centra en la relació que mantenen un estudiant de psicologia, en Daniel, i una enigmàtica noia, la Carla. “És una noia molt sincera, que no té vergonya a l’hora d’insultar algú i és molt misteriosa. La clau està en què en Daniel, tot i estudiar psicologia, mai la pot comprendre, i això fa que se n’enamori molt més”, explica l’autor del llibre. A més, a la trama també entren en joc la gelosia, els dubtes i la inexperiència. Es tracta, segons Serrano, d’una situació que pot resultar propera per a molts lectors. “A part d’escriure una història i d’atraure el lector, sempre m’ha agradat crear un marc més realista sobre el que veig, el que escolto o el que penso, i he aprofitat l’entorn d’un jove, en Daniel, perquè la gent en pugui fer la seva valoració”, afirma.

Una altra de les apostes de la novel•la fa referència a la seva estructura. En el moment d’escriure l’obra, Cristià Serrano va arribar a la conclusió que calia aportar elements nous a un gènere com el romàntic del qual ja s’han escrit tants llibres variats. Per això, inspirat en dues obres de Gabriel García Márquez, El coronel no tiene quien le escriba i Crónica de una muerte anunciada, Serrano va apostar per l'experimentació literària per tal d'atraure l’atenció del lector. “Per obrir-te camí has de cridar l’atenció de la gent, i la forma que vaig pensar consistia a explicar dos desenllaços: un apareix al principi de la novel•la i l’altre al final”, apunta.