Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

El centre cívic Torre Julià acull una xerrada sobre els beneficis de l’homeopatia

L’especialista que pronunciarà la conferència, Maria Teresa Lòpez, es mostra partidària de prioritzar aquest tipus de medicina no convencional


El centre cívic Torre Julià acull una xerrada sobre els beneficis de l’homeopatia

L’homeòpata Maria Teresa Lòpez donarà a conèixer aquest vespre a partir de les 20 hores al centre cívic Torre Julià les possibilitats de la medicina homeopàtica en la prevenció i el tractament de malalties i dolences com són les al•lèrgies primaverals característiques d’aquestes dates. L’especialista, que pronunciarà la conferència ‘Realitzem una farmaciola homeopàtica’, considera que aquest tipus de medicina té l’avantatge de no provocar efectes secundaris i, per això, és partidària d’utilitzar-la “com a medicina base”. “Molta gent fa servir la medicina convencional, però com que és molt agressiva, després utilitza l’homeopatia com a pal•liatiu”, diu Lòpez.

Els medicaments homeopàtics es nodreixen de susbtàncies naturals d’origen animal, vegetal o mineral. Una de les seves característiques es basa en la prescripció mèdica que l’homeopatia fa dels pacients, ja que a més de centrar-se en la pròpia malaltia, estudia la relació del malalt amb la seva dolença i en fa una història clínica. “Els medicaments homeopàtics curen la persona, no la malaltia”, apunta Lòpez. “Quan un pacient ve amb una malaltia determinada, li donem el medicament que més s’ajusta a la seva persona i que l’ajuda a equilibrar-se”, afegeix.

Mentre que aquest tipus de medicina està inclòs a sistemes sanitaris públics com el del Regne Unit o França, una part de la comunitat científica li atribueix únicament una funció de placebo.