Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

La companyia Passen Coses presenta una comèdia ambientada en la crisi i la bombolla immobiliària

Sant Quirze acollirà la preestrena de l'espectacle teatral 'Interès variable', que parla dels canvis que està patint la generació dels 30 anys


La companyia Passen Coses presenta una comèdia ambientada en la crisi i la bombolla immobiliària

La jove companyia de teatre professional Passen Coses presentarà a Sant Quirze la seva primera obra de creació pròpia, Interès Variable, en una preestrena que tindrà lloc dissabte 30 d’abril a partir de les 21 hores a la Patronal. El dramaturg Carles de la Rosa dirigeix una comèdia reflexiva i molt lligada a la situació de crisi actual en què una parella que compta amb una bona feina es veu obligada a compartir el seu pis amb dos estranys a causa de les dificultats que pateixen per pagar una hipoteca després que augmenti el seu interès. “L’ésser humà és capaç de trobar solucions en els moments més crítics, tot i que això suposi enfrontar-se a situacions límit”, diu el dossier de presentació de l’obra. I és que, els dos nous inquilins adquiriran els rols del bé i del mal i intentaran portar a la parella cap a la unió o la ruptura definitiva.

Aquest marc argumental servirà per abordar temàtiques com la fidelitat, la moral, les dificultats per arribar a final de mes o el contrast que viu una generació que ha crescut en un entorn sobreprotector. “Com que som una generació de persones entre els 30 i els 40 anys que estem vivint aquest canvi i suposo que l’estem patint més, ens va fer gràcia la idea d’una parella que parlés d’això”, diu Carles de la Rosa. Interès variable es tracta, per tant, d’un text original i fet a la mida dels membres de la companyia, i això, segons el director, ha suposat un procés més llarg de creació, ja que “no ho hem pogut contrastar amb cap referent”.      

La companyia va escollir Sant Quirze com a lloc de preestrena perquè un dels seus membres, l’actor Oriol Martínez, és veí del poble i els calia una residència com a espai per quadrar l’espectacle amb l’escenografia. L’etapa a Sant Quirze, que arribarà al seu punt àlgid aquest dissabte, serà decisiva per copsar la reacció del públic, per cridar l’atenció dels programadors i per recollir material audiovisual i gràfic per fer difusió de l’obra.    

Juntament amb Oriol Martínez, Moisés Ramírez, Maria Blanch i Rafaela Rivas composen el ventall d’actors professionals amb experiència prèvia en el món del teatre, el cinema i la televisió que donaran vida als quatre personatges d’Interès variable. Tots ells van formar la companyia Passen Coses a principis d’aquest any amb l’objectiu d’oferir espectacles dirigits a un públic ampli que moguin a la reflexió sense oblidar la comèdia. “Tenim ganes que els nostres espectacles no siguin frívols i que tinguin continguts de temes contemporanis, i sempre intentarem escollir textos que tinguin algun tipus d’ideologia, sense fer apologia, però que faci reflexionar una mica el públic”, explica Carles de la Rosa.