Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

La Societat Coral Il•lustració Artística assegura que sempre recordarà la seva actuació al Palau de la Generalitat

El cor quirzetenc va cantar ‘Els Segadors’ dimecres passat en l’acte de lliurament de les Creus de Sant Jordi 2011 davant d’una munió de representants polítics, empresarials i culturals


La Societat Coral Il•lustració Artística assegura que sempre recordarà la seva actuació al Palau de la Generalitat

La Societat Coral Il•lustració Artística de Sant Quirze valora com a molt positiva la seva participació a l’acte de lliurament de les Creus de Sant Jordi 2011 que va tenir lloc dimecres passat al Palau de la Generalitat, on l’entitat quirzetenca va cantar l’himne d'Els Segadors. “Aquesta experiència quedarà en el nostre record per sempre perquè va ser molt molt bonica”, assegura Lourdes Garcia, directora del cor. Tot i no formar part del grup de 29 personalitats i 15 entitats que van obtenir un guardó per la seva tasca en la defensa de la identitat catalana, la Societat Coral Il•lustració Artística va obtenir com a premi poder actuar en un marc solemne, l’any que compleix el seu 110 aniversari,  davant de personalitats polítiques, com el mateix Artur Mas, president de la Generalitat, així com de representants dels àmbits acadèmic, cultural, empresarial i científic. “Tot era molt protocol•lari, estava molt ben organitzat, i vam ser molt ben atesos”, recorda Garcia.

Els 21 cantaires de la Societat Coral Il•lustració Artística que van cantar Els Segadors dimecres passat van sortir de Sant Quirze amb un autocar i van arribar al Palau de la Generalitat unes hores abans de l’acte per tal d’assajar. La possibilitat de participar a l’acte de la Creu de Sant Jordi els va sorprendre fa només dues setmanes, quan la Federació de Cors de Clavé els va telefonar després d’haver vist un dels seus assajos.

Tot i la rellevància de l’acte, aquest any especial d’aniversari no ha fet res més que començar per a la centenària Societat Coral Il•lustració Artística, ja que, com destaca Lourdes Garcia, aquesta primavera “és plena de sortides i trobades”. Per començar, el pròxim dissabte 14 de maig oferiran un concert a Sant Quirze acompanyats del Cor Jove de Senmenat i, uns dies després, tornaran la visita al municipi vallesà. A més, al llarg de les properes setmanes també participaran en una trobada de cors de clavé a Perpinyà i a Lliçà d’Amunt. La celebració final d’aquests 110 anys d’activitat de l’entitat, però, no es preveu fins al pròxim setembre, coincidint amb la Festa Major del poble.