Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze del Vallès presenta la XIX edició de l’Aplec del Mussol

El jugador del Barça Xavi Hernández, la secció femenina de waterpolo del Club Natació Sabadell i el President de la Real Academia de la Lengua, José Manuel Blecua, seran els premiats d’enguany per l’Ateneu


Sant Quirze del Vallès presenta la XIX edició de l’Aplec del Mussol

 Els propers dies 6, 7 i 8 Sant Quirze del Vallès celebrarà la dinovena edició de l’Aplec del Mussol. Avui s’ha presentat la iniciativa i s’han fet públics els premiats, tant per part de l’Ateneu com de l’Ajuntament.

Pel que fa als Premis Mussol, el president de l’Ateneu, Manel Sabés, ha anunciat com a guardonats, el jugador del Barça, Xavi Hernàndez, “per la seva manera de fer les coses, actuar i comportar-se, pel seu tarannà, un gran exemple”; la secció femenina de waterpolo del Club Natació Sabadell, recentment campiones d’Europa; i el president de la Real Academia Española de la Lengua, José Manuel Blecua. Aquest darrer guardó, tal i com ha manifestat Sabés, “l’ha motivat una frase que va dir en el seu moment i que trobem és mereixedora del nostre absolut reconeixement: el que digui que el castellà està en perill a Catalunya és que no sap de què està parlant” I això ens ha motiva a donar-li el guardó!”.
Pel que fa al Premi Mussol que cada any lliura l’Ajuntament, enguany recau en l’escultor, pintor, dibuixant i dissenyador Jaume Cases. Cases, segons que ha manifestat l’alcaldessa, Montserrat Mundi “ha esdevingut un referent artístic al municipi, portant el nom del poble arreu i donant a conèixer la nostra identitat”. De fet, l’escultor ha treballat en museus com el de Sidney, ha impartit classes a la Llotja de Barcelona i ha realitzat tasques d’escultor-dissenyador amb el Javier Mariscal, creant Cobi, Petra o Noisi. A Sant Quirze del Vallès ha realitzat diferents obres, com el Monument a Rafael Casanoves, o el monument “Dona”, al Parc de les Morisques. Darrerament ha esculpit 56 àngels del Temple de la Sagrada Família de Barcelona.
Els actes de l’Aplec arrencaran divendres amb la posada en marxa de l’Espai del Mussol que, tal i com ha manifestat l’alcaldessa, Montserrat Mundi “era una demanda necessària, doncs l’Ateneu feia molts anys que ens ho demanava i vam pensar que si Sant Quirze es caracteritza pels mussols i hi ha una entitat que promou aquest esperit, cal donar-los suport”.
En la mateixa línia, el primer tinent d’Alcaldia, Antoni Rebolleda, ha incidit en la consolidació d’aquest Aplec, que continua diumenge amb la tradicional fira i que, en paraules de Rebolleda “ha esdevingut una autèntica simbologia per al poble; tant el lliurament de premis com la fira en sí. Considerem que aquestes iniciatives contribueixen a fer que el poble se senti orgullós de sí mateix i l’Aplec ens dóna una projecció externa molt import. Ara, amb l’Espai Mussol, ubicat a un lloc tant destacat com Can Barra, acabem de donar-li la importància que es mereix”.
Cal remarcar que l’acte de lliurament de premis Mussol, que tindrà lloc dissabte a la Patronal comptarà amb la intervenció de Matthew Tree, escriptor britànic de reconegut prestigi i molt proper a l’estimació per la cultura i identitat catalana.