Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Seguretat Ciutadana

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès signa un conveni per a la vigilància i la informació contra els incendis forestals

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha signat un conveni, en col•laboració amb la Diputació de Barcelona i les Agrupacions de Defensa Forestal, per a la vigilància i la informació contra els incendis forestals.


L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès signa un conveni per a la vigilància i la informació contra els incendis forestals

 L’acte es va materialitzar dijous, 15 d’abril, al Consell Comarcal del Vallès Occidental. Un total de 17 ajuntaments van participar en la signatura, a més d’onze agrupacions de defensa forestal i la Federació d’ADF del Vallès Occidental.
El Pla d’Informació i Vigilància contra Incendis Forestals es dissenya i es gestiona amb l’objectiu d’evitar l’inici dels incendis mitjançant la dissuasió i la informació a la població; l’establiment d’eines i estratègies necessàries per a l’anticipació a l’inici i la propagació d’un incendi forestal; la detecció dels incendis el més ràpid possible i la col•laboració entre els dispositius de prevenció i extinció d’altres institucions.
Segons que ha manifestat l’alcaldessa, Montserrat Mundi “es tracta de disposar dels mecanismes necessaris per a la prevenció d’incendis forestals. Un protocol d’actuació emmarcat dins d’un Pla per a la vigilància i la informació contra els incendis ens permet minimitzar riscos i disposar d’una estructura que cobreixi el màxim de territori forestal”.
Per assolir aquests objectius el Pla destina diverses unitats d’informació i vigilància als municipis forestals; un control de zona anomenat Control Vallès, situat al costat del control de Bombers de la Regió d’emergències Metropolitana Nord i d’un enginyer de zona que es cuida de tota la part logística i de coordinació.
Finalment, cal remarcar que la iniciativa fomenta la participació de la societat en la prevenció dels incendis forestals i cobreix el màxim de territori a un cost raonable.