Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comunicació

Sant Quirze del Vallès crea una nova imatge corporativa per promoure els valors del municipi

A través d’estimular el sentiment de pertinença, l’Ajuntament vol fomentar el civisme i la cura del bé comú


Sant Quirze del Vallès crea una nova imatge corporativa per promoure els valors del municipi

Sota el lema SQV al cor l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha creat una nova imatge d’identitat amb l’objectiu d’estimular el sentiment i l’orgull de ser del poble, tot remarcant els principals trets distintius que el defineixen. La campanya respon a la necessitat de promoure i donar visibilitat als elements positius que té el municipi i impulsar la pertinença que és fonamental per tenir cura i respecte de l’entorn. 

Segons l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, el civisme és una actitud que té molt a veure en estimar i sentir com a propi l’espai públic i el bé comú “Tenim cura d’allò que estimem i per això és important redescobrir on som, donar-li valor, perquè Sant Quirze és un poble que els veïns i veïnes estimen pel seu espai natural, per la vida associativa i cultural, per la importància que se li dóna a l’educació com a pilar de la societat  i per conservar encara l’esperit de poble. Per això ho cal donar-li visibilitat, per recordar-nos-ho fins i tot en un moment complex com el que vivim”.
 
Despertar positivitat i orgull
Després d'aquesta època tan difícil per a molta gent, és important despertar la positivitat, l’interès, les ganes de fer coses i, també, l’orgull de ser de Sant Quirze del Vallès, per redescobrir el poble i cuidar-lo. Durant el confinament, molts més veïns i veïnes han fet un ús intensiu de l'espai públic i han pogut descobrir els racons, gaudir de la natura, fixar-se en la fauna autòctona i en la flora. Aquesta època ha promogut també el coneixement més íntim del veïnat i ha despertat valors com la solidaritat. 
La marca, de formes arrodonides i simpàtiques, amb una gamma cromàtica rica i optimista, simbolitza la unió entre la natura, l'espai urbà i les persones i vol transmetre vitalitat, proximitat, i alegria, un sentiment molt necessari en aquesta crisi sanitària, social i econòmica actual.   La construcció del logotip, a través de les sigles distintives del municipi la S, la Q i la V. La S representa l'espai natural, la sostenibilitat, els camins, el moviment i l'esport. La Q, una lletra molt singular, integra l'arquitectura i els elements del patrimoni arquitectònic, els arcs de molts edificis o elements que hi ha al poble, com la Patronal, l'entrada al parc de les Morisques, i també, els parcs i torrents, simbolitzats amb el blau de la cua. Finalment, la V, es construeix amb la tradició i la cultura, l'energia vital del poble, des dels ulls i bec d'una òliba, o la forma poderosa de la vitalitat. 
La imatge de llançament de la campanya conté els principals elements distintius del poble, un cor integrat per les entitats de cultura popular i els principals valors de Sant Quirze. El cor, un símbol d’amor i estima, comú en totes les persones, construït en aquesta campanya per tots el que Sant Quirze del Vallès té en positiu. Així, hi surten representats els parcs, les entitats esportives i culturals, la natura, escultures i edificis significatius, els equipaments municipals, el comerç i els valors com l’educació 360. 
 
Ordenança i Pla de Civisme
L’ús intensiu de l’espai públic dels darrers temps, amb motiu de la pandèmia, i el desgast emocional de la ciutadania fruit de les restriccions i el context, també ha fet aflorar i concentrar actituds incíviques que s’estan treballant des de diferents àmbits i que s’aplegaran en un Pla de Civisme. Cal destacar, entre elles, els programes de suport a les famílies i al jovent, en medi obert, o l’Ordenança de Civisme, que es preveu aprovar en el darrer trimestre d’aquest any i que s’està elaborant en una Comissió transversal integrada per tècnics i per tots els grups municipals del Consistori. Aquesta eina permetrà sancionar les actituds que no respectin el bé comú i plantejar mesures alternatives a la sanció econòmica amb l’objectiu d’oferir als infractors la possibilitat de reparar els danys que ocasionin a la resta de veïns i veïnes.