Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Arrenca l'Aplec del Mussol 2011 amb una àmplia i variada proposta d'activitats

Una de les principals novetats és la inauguració de l'Espai Mussol, a l'entorn de Can Barra


Arrenca l'Aplec del Mussol 2011 amb una àmplia i variada proposta d'activitats

 Un taller de galetes en forma de mussol a càrrec del restaurant Lóssum obrirà avui a les 6 de la tarda els actes de celebració de l'Aplec del Mussol 2011. El certamen, organitzat conjuntament per l'Ajuntament de Sant Quirze i l'Ateneu de Sant Quirze arriba enguany a la seva dinovena edició. 

Una de les novetats més destacades és la inauguració avui al vespre del nou Espai Mussol, un lloc on l'entitat anirà exposant els més de mil mussols que ha anat recopilant al llarg dels anys i que avui obre les portes amb una mostra d'un centenar.
Entre aquests, destaquen els prop de vint mussols escollits com a guardó en cadascuna de les edicions de l'Aplec i que s'han lliurat a les persones distingides amb el Mussol de l'any corresponent. Aquesta primera exposició del nou Espai Mussol, ubicat a la masia de Can Barra, estarà obert al públic fins al proper 27 de maig tots els laborables de 18 a 20.30 hores i els dissabtes, de 12 a 14 i de 18 a 20. Una vegada finalitzada l'exposició, les visites s'hauran de concertar directament amb l'Ateneu de Sant Quirze a següent correu electrònic: mussols@hotmail.com
Sopar i concert
La vetllada d'avui seguirà amb un sopar a càrrec de l'Associació Cultural Els Mandukos, en el mateix recinte de Can Barra, basat en entrepans de mussol, cava i refrescos. El preu del sopar, que començarà a partir de les 21 hores,  serà de 5€ per entrepà i beguda i de 1.50€ la copa de cava. La vetllada estarà amenitzada per la veu de Sabine i el grup Ginger.
Mussols de l'any
L'acte central de l'Aplec tindrà lloc dissabte 7 de maig al vespre a la sala històrica de la Patronal amb el lliurament dels Mussol de l'any i les Mussolades. Enguany, l'Ateneu ha distingit el jugador del Barça, Xavi Hernàndez, la secció femenina de waterpolo del Club Natació Sabadell, recentment campiones d’Europa; i el president de la Real Academia Española de la Lengua, José Manuel Blecua. Pel que fa al premi atorgat per l'Ajuntament de Sant Quirze, el Mussol anirà a mans del pintor i escultor local Jaume Cases. La vetllada de dissabte comptarà amb una conferència del mediàtic escriptor britànic Matthew Tree, destacat i reconegut pel seu treball a favor de la cultura catalana.
Fira d'artesans i Concurs de dibuix
Diumenge, dia 8 de de maig al matí serà el torn de la tradicional fira dels d'artesans on la ciutadania podrà trobar tota mena d'estris i creacions a l'entorn d'aquesta figura tan característica del poble, i també podran adquirir els tradicionals pastissos de Mussol. Els infants de 3 a 5 anys podran participar en el Concurs de Dibuix infantil a partir de les 10 del matí. Com a novetat, enguany els guanyadors rebran un Mussol de Xocolata, creació de la pastisseria Mix i els primers classificats de cada categoria comptaran també amb entrades cedides pel Museu de la Xocolata de Barcelona. El lliurament dels premis es farà a les 12.30 a l'interior de la Patronal.