Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gent Gran

La historiadora de l’economia Muriel Casals analitzarà el futur del model econòmic català

La presidenta d’Òmnium Cultural oferirà dimecres vinent una conferència en el marc de l’Aula d’Extensió Universitària per a la Gent Gran


La historiadora de l’economia Muriel Casals analitzarà el futur del model econòmic català

El tercer trimestre de l’Aula d’Extensió Universitària per a la Gent Gran comptarà el pròxim dimecres 11 de maig amb una de les seves conferències més destacades, que en aquesta ocasió anirà a càrrec de Muriel Casals i Couturier, presidenta de l’entitat Òmnium Cultural i professora d’anàlisi econòmica a la Universitat Autònoma de Barcelona. La ponent pronunciarà la xerrada ‘Catalunya, una societat acomodada’, al centre cívic de Can Feliu, a partir de les 18 hores, per tal d’analitzar com la història ha fet evolucionar el país fins a convertir-lo en un lloc ric i acomodat i donar les claus per afrontar el futur tot aprofitant els punts més positius del model econòmic català.

Autora de diversos llibres sobre economia i política, Muriel Casals ha centrat una part important dels seus estudis a les reconversions industrials, la història del pensament econòmic i l’economia europea. A més, la divulgació econòmica ha estat una de les seves prioritats, com demostra la seva col•laboració en mitjans de comunicació com el setmanari ‘El Temps’ o el programa ‘Economia i Empresa’ de Catalunya Ràdio.

La historiadora econòmica va ser nomenada presidenta d’Òmnium Cultural l’any passat. Amb prop de 21.000 socis, aquesta entitat va néixer l’any 1961, en plena època de censura, per tal de defensar la llengua, la cultura i la identitat catalanes. Avui en dia, l’associació defensa aspectes com l’ús del català en l’educació o en l’etiquetatge de productes.