Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Sant Quirze del Vallès celebra amb èxit la XIX edició de l’Aplec del Mussol

El jugador del Barça Xavi Hernández, la secció femenina de waterpolo del Club Natació Sabadell i el President de la Real Academia de la Lengua, José Manuel Blecua, han estat els premiats d’enguany per l’Ateneu. L’Ajuntament ha atorgat el Premi Mussol 2011 a l’escultor Jaume Cases


Sant Quirze del Vallès celebra amb èxit la XIX edició de l’Aplec del Mussol

Sant Quirze del Vallès ha celebrat amb èxit la dinovena edició de l’Aplec del Mussol. Des de divendres i fins diumenge el municipi ha estat l’escenari d’activitats que han girat entorn els mussols i les mussoles. El tret de sortida el va donar divendres la posada en marxa de l’Espai Mussol, ubicat a la Masia de Can Barra i obert a tota la ciutadania.

Dissabte va tenir lloc el tradicional acte de lliurament de premis. Pel que fa als Premis "Mussol de l'any", l’Ateneu de Sant Quirze va guardonar el jugador del Barça, Xavi Hernàndez, “per la seva manera de fer les coses, actuar i comportar-se, pel seu tarannà, un gran exemple” segons que va manifestar el seu president, Manel Sabés; la secció femenina de waterpolo del Club Natació Sabadell, recentment campiones d’Europa; i el president de la Real Academia Española de la Lengua, José Manuel Blecua. Aquest darrer guardó, tal i com va manifestar Sabés, “l’ha motivat una frase que va dir en el seu moment i que trobem és mereixedora del nostre absolut reconeixement: 'el que digui que el castellà està en perill a Catalunya és que no sap de què està parlant'”.

Pel que fa al Premi "Mussol de Sant Quirze" que cada any lliura l’Ajuntament, enguany ha recaigut en l’escultor, pintor, dibuixant i dissenyador Jaume Cases. Cases, segons que ha manifestat l’alcaldessa, Montserrat Mundi “ha esdevingut un referent artístic al municipi, portant el nom del poble arreu i donant a conèixer la nostra identitat”. De fet, l’escultor ha treballat en museus com el de Sidney, ha impartit classes a la Llotja de Barcelona i ha realitzat tasques d’escultor-dissenyador amb el Javier Mariscal, creant Cobi, Petra o Noisi. A Sant Quirze del Vallès ha realitzat diferents obres, com el Monument a Rafael Casanoves, o el monument “Dona”, al Parc de les Morisques. Darrerament ha esculpit 56 àngels del Temple de la Sagrada Família de Barcelona.

Aquest acte, celebrat a la Patronal, va comptar amb una important assistència.

Els actes de l’Aplec han continuat diumenge, amb la tradicional Fira d'artesans (a la plaça d’Anselm Clavé), el concurs de dibuix infantil i les pastisseries del municipi han elaborat, com cada any, els dolços i pastes típics de la festa. L’alcalde de Poboleda, Jordi Català, ha visitat la fira, doncs el municipi ha estat convidat aquest any a l’Aplec, de la mateixa manera que l’any passat ho va estar Argentona.

L'Aplec del Mussol ha demostrat que continua sent una de les festes més populars i amb més participació de l'any a Sant Quirze del Vallès.

A continuació, podeu tornar a gaudir de l'Aplec del Mussol amb aquestes fotografies i vídeos: