Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Seguretat Ciutadana

Educació per la mobilitat sostenible

La Policia Local reprèn les formacions a les escoles, adaptades a tots els cursos


Educació per la mobilitat sostenible

La Policia Local treballa un any més en una nova edició de les jornades EDUMS, Educació per la Mobilitat Sostenible. Actualment s’estan formant alumnes de P5, 2on, 4art i 6è de primària de totes les escoles del municipi. A secundària també es durà a terme una sessió, conjuntament amb Mossos d’Esquadra de trànsit, al curs de 4art d’ESO.

Avui ha estat el torn de l'alumnat de P5 de l'escola Onze de Setembre. Dos agents s'hi han desplaçat per explicar-los, de manera gràfica, amb dibuixos i vídeos, conceptes tan bàsics com els telèfons d'emergències i altres riscos al carrer. I és que totes les formacions s'adapten a les edats de l'alumnat. Així, a segon de primària s’incideix en els perills dels infants que comencen a sortir al carrer sols. A 4art, la bicicleta i el patinet esdevenen els protagonistes de les sessions, doncs se’ls expliquen quins són els paràmetres bàsics per circular amb garanties. Finalment, a sisè les sessions són totalment pràctiques, en bicicleta. 

En el cas de 4art d’ESO, els agents parlen sobre les conseqüències de la conducció de vehicles sota la influència de l’alcohol i/o les drogues. També es fan exercicis pràctics que simulen aquests tipus de conduccions.