Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Fes-te voluntari per la Festa del Comerç Just

La celebració es farà el proper 29 de maig al parc de les Morisques


Fes-te voluntari per la Festa del Comerç Just

Un concurs de pintura per a nens i nenes, un taller de cal·ligrafia àrab, una sopa de lletres gegant, un taller de mandales, el joc de les 7 diferències del Comerç Just o un taller de ioga amb zen dinàmic per a adults són algunes de les principals activitats que ompliran el matí del programa de la dotzena edició de la Festa del Comerç Just que tindrà lloc el diumenge 29 de maig al parc de les Morisques. A la tarda l'activitat estrella serà una actuació del grup Koloraines que oferirà un espectacle adreçat al públic infantil a partir de les 17.30 hores. Al migdia, es podrà participar en un dinar que tindrà com a base la cuina peruana. El preu de l'àpat serà de 10 euros.
Objectius
Aquesta festa té com a principal objectiu sensibilitzar i informar a la ciutadania sobre les condicions del comerç internacional i les seves conseqüències en els països del sud. El propòsit és transmetre el missatge del comerç just i la banca ètica per tal que la ciutadania apliqui les propostes a la seva vida quotidiana.
Manifest i concurs de contes solidaris
Els actes començaran el dia 29 de maig a les 11 del matí amb una lectura del manifest del Comerç Just i la Banda Ètica i a continuació es farà el lliurament dels premis del II Concurs de contes solidaris organitzat per la oenagé local Ateneu del Món. 
Al llarg de tota la jornada, els quirzetencs i quirzetenques podran adquirir productes de Comerç Just en diverses paradetes, uns productes que tenen com a principal característica el fet d'estar produïts tenint en compte els valors ètics i mediambientals i que fugen dels criteris exclusivament econòmics del comerç tradicional.
Voluntaris/es
Per tal d'arribar al màxim de població possible, en aquesta edició es fa una crida a la participació activa de la ciutadania en la organització de la festa. Si voleu participar-hi, podeu enviar un correu electrònic a lidia.herrero@santquirzevalles.cat
Aquesta 12a edició es celebra a més de 90 municipis de Catalunya i amb la participació de més de 250 entitats. La festa a Catalunya s'adhereix al Dia Internacional del Comerç Just que se celebra a més de 800 ciutats del món.