Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

En marxa el Bicibús!

Avui s'ha estrenat el primer desplaçament d'infants des de casa fins a l'escola Onze de Setembre


En marxa el Bicibús!

Avui s’ha posat en marxa el Bicibús, una forma sostenible d’anar a l’escola. Un total de 9 infants, acompanyats per pares i mares que exerceixen de guies, s’han desplaçat a l’escola Onze de Setembre en bicicleta. L’AFA de l’escola ha organitzat aquesta iniciativa, que treballa ja fa mesos, amb la voluntat de fer-la extensiva a tots els centres. 

 
La idea és que, mitjançant una aplicació, es coordinin línies o rutes perquè els infants, acompanyats d’adults, puguin desplaçar-se des de casa fins a l’escola en bicicleta. Poden participar-hi els nens i nenes que ja facin servir la bicicleta de forma autònoma. Tot i així, i donat que es permet a les famílies acompanyar els nens i nenes, si algun més petit vol sumar-s’hi, pot fer-ho sempre i quan l’acompanyi una persona adulta de la seva família.
 
L’objectiu d’aquesta iniciativa és fomentar uns infants més autònoms, que es desplaces de forma saludable a l’escola. A més, es vol evitar l’ús del transport privat per deixar els nens i nenes a l’escola, amb el que això suposa a efectes de trànsit i aparcament en hores punta a les entrades i sortides dels centres.
 
El Bicibús es farà cada divendres i us podeu inscriure a l'aplicació en aquest enllaç. Aquí hi trobareu la informació sobre les parades i els horaris. Actualment funcionen tres línies: Vallsuau, Centre i Castelltort, tot i que la idea és ampliar-ho a quatre línies. 
 
Cal remarcar també que la iniciativa també ha previst l’aparcament de les bicicletes.
 
Recordem que el Bicibús va presentar-se per l’AFA en el marc del Consell Educatiu i compta amb la col·laboració de Canvis en Cadena i l’Ajuntament. Podeu seguir la seva iniciativa a l’Instagram.