Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“Ser actor és una professió molt dual, conviuen l’èxit i el fracàs”

Arnau Alsina Coll, santquirzenc participant a “Herederos de la tierra”, de Netflix


“Ser actor és una professió molt dual, conviuen l’èxit i el fracàs”

 L’Arnau Alsina Coll és un jove santquirzenc que està fent carrera en el món del cinema. Actualment és “Saúl” a la sèrie de Netflix “Herederos de la tierra”, i es prepara per presentar-se a nous càstings del món del cinema. Una tasca que combina amb la seva participació amb “Onze al Teatre” i l’obra “Que ve en Pitarra!”. Avui ens explica en quin moment vital es troba.

 

En quin projecte estàs treballant actualment?

Actualment, estic seguint fent càstings i treballant pel meu futur en la indústria del cinema. La veritat és que amb les meves representants "La Faràndula" estem treballant perquè després de la sèrie de Netflix "Herederos de la tierra" vinguin projectes nous.
També m'he apuntat a fer un obra de teatre amateur amb el grup "Onze al Teatre" de Sant Quirze del Vallés. Es diu "Que ve en Pitarra".  Vaig adonar-me que el teatre m'ha quedat enrere a diferència del cinema, i quan em van fer arribar l'oferta de treballar amb ells vaig veure una oportunitat amb doble objectiu: seguir connectat al mon del teatre i vinculat al meu poble.
 
Com ha estat el teu recorregut com a actor?
 
És una professió dual, on conviuen l'èxit i el fracàs. Has d'estar preparat psicològicament per als moments en què no et surten càstings, moments en què dubtes de tu mateix... i ser capaç combinar-ho amb altres feines com doblatge, professor de teatre i altres. 
La meva trajectòria reflecteix aquesta vida dual. He fet publicitat, algunes intervencions a "TV3" i ara he tingut l'oportunitat d'encarnar el personatge "SAUL" a la serie "Los Herederos de la Tierra" per Netflix. 
 
En quin moment vas decidir dedicar-te a aquesta professió?
 
Recordo que tenia 17 anys i estava al sofà de casa mirant la sèrie " Polseres vermelles". Vaig dir:  "Jo vull fer això".  Feia temps que m'agradava molt veure com ho feien els actors a les pel.lícules...Després quan vaig fer la meva formació bàsica, allà vaig confirmar la meva vocació.
 
Per què? Què t’aporta?
 
Cada vegada que haig de preparar un paper i repetir una frase,  un paràgraf o un monòleg me n'adono que no em canso i que puc estar hores i hores i noto que soc feliç. Em sento com un nen que està jugant.
Una vegada no sé on, vaig escoltar que si mai tens la sort de què la teva professió sigui a teva passió, doncs hauràs aconseguit l'èxit. 
 
Quin ha estat el paper que més t’ha marcat? Per què? 
 
El paper que més m'ha marcat, va ser el personatge d'en BIFF del llibre "Muerte de un viajante" d’ "Arthur Miller". Era un personatge amb una vida complicada, on va ser fàcil trobar-me identificat, per tant també va ser fàcil trobar un "paral.lel" com diuen en el món de la interpretació, en cada frase o monòleg del personatge. La veritat és que em va ajudar a conèixer-me millor en el punt en què em trobava de la vida.  
 
Com et definiries com a actor?
 
Sincerament no sabria definir-me com actor. Si he de dir alguna cosa diria que soc polivalent, enèrgic, emotiu i m'agrada molt jugar amb la mirada del personatge. Tot i que segueixo dient que no sabria definir-me. Potser tinc un perfil més dramàtic. 
 
La veritat és que m'exigeixo molt quan treballo els papers, busco apropar-me tant com puc aquell personatge, transmetre totes les intencions, objectius i emocions que aquell personatge vol fer arribar. Tot i que mai quedo satisfet del tot, perquè sempre es pot millorar. 
 
Quin paper t’agradaria fer? 
 
Te'n podria dir molts. Posats a triar, et diria: El paper de Will Smith en "Siete almas", Brad pitt a "Seven" o una española per exemple el personatge " Sito Miñanco" a la sèrie de "Fariña". 
M'agraden molt els papers amb molta intensitat. 
 
Cap a on vols orientar la teva carrera?
 
M'agradaria poder-me dedicar al 100% a ser actor ja fos en papers de cinema o teatre. 
 
Quin consell donaries al jovent que es vol dedicar a la interpretació o s’ho està plantejant?
 
Els diria que estiguin molt preparats, perquè és una professió molt difícil on no només està la dificultat en poder dedicar-t'hi, sinó també cal estar preparat perquè et diguin que no. Però els diria que no ho deixin d'intentar perquè el moment en què et diuen que sí, arriba, amb molt treball i paciència. Quan arriba i et trobes allà és molt gratificant i et sents molt feliç.  
Aquesta professió és d'emocions constants.