Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Consells davant l'onada de calor

Continuaran les altes temperatures durant els propers dies


Consells davant l'onada de calor

Després d'un mes de maig amb rècord de temperatures màximes, aquesta setmana de juny arrenca amb onada de calor. Durant el cap de setmana les temperatures han estat molt altes, i la previsió és que continuïn així fins el cap de setmana.

El PROCICAT ha activat l'alerta per onada de calor, i segons les previsions, les comarques més afectades seran el Segrià, el Pla d'Urgell i la Noguera. L'alerta s'ha ampliat també a tota la demarcació de Lleida i al Solsonès.
A partir de dimarts, a més, l'alerta s'estén a les comarques del Prepirineu i la Catalunya Central.
Protecció civil ha demanat als ajuntaments de les poblacions més afectades que habilitin espais frescos i amb aire condicionat, i també una especial atenció a aquelles persones més vulnerables.
 
Consells d'autoprotecció per a l'onada de calor:
 
  • Bona hidratació: beure aigua, evitar l'alcohol i els àpats copiosos.
  • Evitar les hores centrals del dia per fer activitats i concentrar- les, sempre que sigui possible, a primera hora del matí o cap al vespre.
  • Si s'ha de treballar a l'exterior, fer servir una gorra o barret i augmentar la hidratació.
  • Tenir especial cura dels infants, gent gran o amb malalties cròniques. Visitar a familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que s'hidraten.
  • Si no es disposa d'aire condicionat o ventiladors a casa, és recomanable passar com a mínim un parell d'hores en un lloc climatitzat, com ara un centre comercial o un equipament públic per exemple, una biblioteca.
  • Assegurar-nos que les mascotes tenen aigua abundant i que s'estiguin a l'ombra, i treure'ls a passejar evitant les hores centrals del dia.
Més informació i detalls, en aquest enllaç.
I recordeu, en cas de patir un cop de calor, truqueu al 112.