Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avui és el Dia Mundial del Donant de Sang

Les xifres de donants de sang a Sant Quirze són molt bones cada vegada que s'organitza una jornada


 Avui és el Dia Mundial del Donant de Sang

Aquest dijous 14 de juny se celebra el Dia Mundial del Donant de Sang, per homenatjar totes les persones que donen sang per ajudar a salvar vides. Al món cada dia hi ha 310.000 donacions de sang, de les quals 1.000 són a Catalunya i 6.000 a tot l’Estat espanyol.

 
A Sant Quirze del Vallès la participació en les jornades de donació de sang són força elevades. En la darrera, del 25 d’abril, van donar sang 78 persones, fet que va beneficiar 234 pacients. En l’anterior, la del 28 de febrer, ho van fer 70 persones, beneficiant 210 pacients. El cert és que, segons valora el servei de Salut de l’Ajuntament, aquestes xifres són molt bones i, el més important, no van a la baixa sinó que es mantenen estables.
 
La propera campanya prevista és per al 27 de juny. Serà a la sala Salut Pastor, de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores. Prèviament, cal reservar cita, bé trucant al telèfon 935573566 o bé a la pàgina web donarsang.gencat.cat.
 
Com donar sang
 
De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:
- Tenir entre 18 i 70 anys
- Pesar 50 quilos o més
- En cas de ser dona, no estar embarassada

Properes donacions
 
Sant Quirze organitzarà properes donacions, a banda de la del 27 de juny, els següents dies: 29 d’agost, 19 de setembre, 24 d’octubre, 21 de novembre i 19 de setembre.
 
La jornada
 
L’Organització Mundial de la Salut celebra des de fa 15 anys el Dia Mundial del Donant de Sang per sensibilitzar sobre la necessitat de donar de forma regular i d’aconseguir l’autosuficiència de cada país per atendre els malalts que requereixen teràpies que només poden aconseguir-se amb les donacions de sang.
Cada any hi ha 113 milions de donacions de sang al món, la meitat en països desenvolupats. A Catalunya, sumem prop de 250.000 donacions i som autosuficients en sang.