Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Activat el Pla Bàsic d'Emergències per onada de calor i risc d'incendis

L'Ajuntament fa un seguiment de les persones més vulnerables i crida la ciutadania a extremar les mesures de prevenció


Activat el Pla Bàsic d'Emergències per onada de calor i risc d'incendis

L’Ajuntament ha activat el PAM Infocat per l’elevat risc d’incendi forestal a tot Catalunya i el PBEM per l’onada de calor provocada per les altes temperatures. Aquests avisos han passat a fase d’alerta municipal i es correspon iniciar el protocol de seguiment.

L’episodi d’altes temperatures que va començar aquest dilluns continuarà amb intensitat avui i divendres i s’allargarà fins dissabte. L’àrea afectada per l’onada de calor abasta la pràctica totalitat del territori català.
Per aquests dies, es recomana quedar-se en llocs frescos o amb aire condicionat i evitar les hores de més calor. De fet, el Casal Serra de Galliners obre en horari habitual de 10 a 13 i de 16 a 20 hores, de manera que la gent gran pot gaudir d'un espai amb aire condicionat. A la Biblioteca Municipal tota la població pot gaudir d’un espai fresc, dimarts, dijous i divendres de 10 a 13 hores, i de dilluns a dijous de 15.30 a 20.30 hores.
 
Cal remarcar també que des del Servei de Benestar Social s’ha trucat les persones més vulnerables del municipi per fer-les un seguiment sobre el seu estat de salut aquests dies i les seves necessitats. Durant el cap de setmana la Policia Local, en coordinació amb aquest servei, farà les visites domiciliàries que siguin necessàries.
 
La comunicació amb el Servei de Teleassistència també ha estat una de les accions coordinades des de l’Ajuntament. Actualment a Sant Quirze hi ha 301 persones usuàries d’aquest sistema, de manera que formen part de la llista de persones vulnerables a prioritzar.
Pel que fa als consells d’autoprotecció per onada de calor, trobareu el detall en aquest enllaç.

Risc d’incendis
 
Davant la situació d’elevat risc d’incendis l’Ajuntament fa una crida perquè s’extremi la vigilància en zones forestals i s’avisi immediatament de columnes de fum o foc al 112. 
Sant Quirze del Vallès es troba adherit a la campanya de prevenció i vigilància d’incendis (PVI 2022), que efectuarà la Diputació de Barcelona entre el 21 de juny i l’1 de setembre, consistent en la vigilància forestal durant l’horari de màxim risc d’incendis forestals. De fet, ja es poden veure pel municipi cartells que recorden les recomanacions per evitar incendis.
 
Recordem que està prohibit encendre cap tipus de foc, llençar petards ni focs d’artifici a qualsevol punt situat a menys de 500 metres del bosc, només excepte la utilització de fogons de gas i barbacoes d’obra amb mataguspires a les zones urbanes. Només de forma excepcional, es poden realitzar determinades activitats sempre amb autorització prèvia del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. En cas de perill d’incendi extrem se suspenen totes les excepcions i autoritzacions.