Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Quirze commemora el Dia Internacional per a l'alliberament LGTBI

Avui s'ha llegit un manifest a la plaça de la Vila per reivindicar el dret a estimar lliurament


Sant Quirze commemora el Dia Internacional per a l'alliberament LGTBI

La plaça de la Vila ha acollit aquest migdia la lectura del manifest amb motiu del Dia Internacional per a l’alliberament LGTBI que es commemora avui, 28 de juny.

 
La regidora de Drets Civils i de Gènere, Maria Domingo, ha estat l’encarregada de llegir el document, que reivindica els “drets de totes, però en especial, d’aquelles que ens trobem immerses dins d’unes sigles LGTBI que ens classifiquen perquè el sistema necessita tenir-nos controlades”.
El manifest també afirma que “tenim el repte de continuar impulsant polítques LGTBI d’abast transversal, des del treball conjunt amb les administracions públiques i el món associatiu per generar les sinèrgies necessàries en la representació d’aquesta realitat social i lluita pel reconeixement de drets”. Així mateix, insisteix en què “malgrat els avenços, avui dia encara és necessari reivindicar que queda molt camí per recórrer en la lluita per la igualtat (...) en el que portem d’any ja sumem 84 incdents per LGTBI-fòbia a Catalunya. Diem alt i fort que la llibertat d’expressar la pròpia sexualitat ha de ser plena, sense risc d epatir cap tipus d’agressió ni marginació”.
Finalment, la regidora ha acabat la lectura amb un contundent “Sant Quirze vol ser un poble lliure de qualsevol fòbia però sobretot un poble que estima i deixa estimar. On l’amor és l’únic que importa!”.
 
Podeu consultar el manifest íntegre en format pdf relacionat en aquesta notícia.
 
La commemoració
 
Cada 28 de juny es commemoren els aldarulls succeïts a Stonewall, Nova York (EUA), l’any 1969 que van marcar l'inici de l'alliberament homosexual. Aquell dia la població LGBTI va sortir al carrer de forma pacífica per visibilitzar-se i demanar la plena igualtat jurídica i social i lluitar contra la discriminació i els abusos patits.
 
Des d’aleshores, s’han fet passos endavant i Catalunya ha liderat aquest avenç reconeixent els seus drets amb l'aprovació de la Llei 11/2014, del 10 d'octubre i la posada en marxa de la primera Xarxa pública de serveis d’atenció integral LGBTI, entre altres accions.
 
Per la seva banda, l’Agenda 2030 de les Nacions Unides i l’ODS 10 recorden la necessitat de garantir la igualtat d’oportunitats i reduir la desigualtat dels resultats, també eliminant les lleis, polítiques i pràctiques discriminatòries i promovent legislació, polítiques i mesures adequades a aquest efecte.
 
Amb aquest esperit i per mitjà de la Comissió d’Igualtat i del Temps de Treball del Consell de Relacions Laborals s’impulsa un espai de diàleg permanent i estable per fer-ne seguiment sobre les mesures adreçades a evitar qualsevol tipus de discriminació laboral i el foment de l’ocupació de qualitat d’aquest col·lectiu.